search icon
search icon

Уилям и Хари се сдобриха

Getty Images

Getty Images

Направиха го пред ковчега на дядо си

Британските принцове Уилям и Хари заровиха томахавките и се сдобриха пред ковчега на дядо си принц Филип, когото вчера изпратиха в последния му път. Това се коментира усилено в британската и американската преса от събота. Двамата братя - синове на престолонаследника принц Чарлз и покойната принцеса Даяна си тръгнаха заедно от погребението на дядо им Филип.

По време на церемонията Уилям и Хари бяха разделени. Но след официалната част, двамата братя и съпругата на Уилям - Кейт Мидълтън спокойно си говореха пред църквата "Сейнт Джордж" в Уиндзор и заедно се прибраха в двореца, отбелязват световните медии.

Това беше първият случай от близо година, в който Уилям и Хари бяха на обществено място заедно. Отношенията им станаха голяма тема, след като Хари се отказа от ролята си в кралското семейство и даде скандално интервю пред Опра Уинфри заедно с американската си съпруга Меган Маркъл, обвинявайки Бъкингам в расизъм. Преди повече от година Хари и Меган се оттеглиха да живеят в Канада.

В крайна сметка Хари пристигна от Канада и заедно с брат си Уилям съпроводи дядо си в последния му път. По време на траурната церемония в парка на Уиндзор синовете на Чарлз не вървяха рамо до рамо, тъй като братовчедът им Питър - синът на принцеса Ан бе между тях. Кралицата се придвижи с лимузина.

Преди смъртта си Филип е искал погребението да покаже, че семейството е единно. Затова и всички мъже от кралската фамилия бяха облечени в черни костюми, а не във военни униформи. Това решение на покойния съпруг на Елизабет II, подкрепено и от кралицата, мнозина разчетоха като жест към техния внук принц Хари, който вече няма право да облича униформа заради отказа му да изпълнява задълженията си като член на британското кралско семейство.

Още от hotnews

Коментари