С ново умение се похвали телевизионния любимец Димитър Рачков на премиерата на най-новия български кинофилм „Голата истина за група Жигули“. Лентата разказва историята на прочутата някога банда, която трябва да се събере след 30 години, а Рачков е в ролята на пианиста. Във филма той си партнира с Михаил Билалов, Герасим Георгиев-Геро, Филип Аврамов и Лилия Маравиля, която вече разказа в интервю за Woman.bg за интересните моменти от снимките.

Димитър Рачков призна, че той е актьорът, който най-трудно се е съгласил да участва във филма и то, защото не може да свири. Справил се с проблема с упорство и усвоил необходимия минумим, за да изтръгне няколко акорда от йониката. „Горд съм и щастлив, че всичко, което чувате във филма съм го изсвирил аз, макар и не с всички десет пръста“, отговори Рачков на въпрос на Woman.bg. Ходил на уроци, както и всички останали актьори, а как са се справили, ще може да чуете и в специален диск с музиката от филма, който излиза до дни.

Песните, специално композирани за група „Жигули“ ще бъдат достъпни и в музикалните платформи. „Голата истина за група Жигули“ излиза по кината на 16 март-след седмица. Режисьорът Виктор Божинов не скри, че много от киносалоните са пред закриване и затова с огромно нетърпение очакват филма, защото просто нямат нови заглавия, които да показват. „Голата истина за група Жигули“ ще има галапремиера по време на фестивала Киномания в зала №1 на НДК и предпремиерни прожекции във Варна и Бургас.