Настоящата носителка на титлата "Мисис Свят" Каролайн Джури е арестувана от полицията в Коломбо, Шри Ланка преди часове. До задържането й се стигна, след като в скандал по време на конкурса през уикенда тя отне насила короната на новата "Мисис Шри Ланка", оспорвайки семейното ѝ положение, предаде ДПА.

Джури е обвинена в сплашване и нападение. "Заради зиключителната дързост на престъплението", както и заради шумния обществен отзвук по света, в арестуването на Каролайн са участвали и военни полицаи.

Припомняме, че настоящата носителка на титлата "Мисис Свят" Каролайн Джури отказва да се извини за деянието си на Пушпика де Силва, която в неделя спечели конкурса "Мисис Шри Ланка". Както Lupa.bg извести, броени минути след като победителката беше оповестена и коронясана от Джури, настоящата "Мисис Свят" заяви, че Де Силва е дисквалифицирана, тъй като е разведена, а освен това била с укорим морал. След това тя смъкна короната от главата ѝ и я постави на първата подгласничка, обявявайки я за новата победителка.

Опозорената Пушпика де Силва казва, че Каролайн Джури я е наранила, докато се е опитвала да ѝ отнеме короната. Тя си я получи обратно в понеделник от организаторите на конкурса, които оспориха твърдението на "Мисис Свят", че новата "Мисис Шри Ланка" не отговаря на изискванията. Де Силва живее отделно съпруга си, но все още не е разведена. В медиите се появиха публикации, че тя има нов партньор.

Изискването към участничките в конкурсите "Мисис Свят" и "Мисис Шри Ланка" е да са омъжени. След като спечели националната титла, Пушпика де Силва има право се състезава за короната на "Мисис Свят". Очаква се Де Силва да съди Джури с частен иск за накърняване на репутацията ѝ. Шри Ланка е домакин на тазгодишния конкурс "Мисис Свят".