След като Филип Киркоров и дует „Ритон“ отново захапаха Кичка Бодурова, Здравко от дуета получи неочакван удар след участието си по bTV. Той дойде от вокалистката на „Шоуто на Николаос Цитиридис“ Прея, която не може да му прости съвместното им участие в отдавна забравеното шоу „Музикална академия“ по ТВ7. През 2013 година Здравко направо разплака младата певица, като й обясни, чуе не става за музикантка и няма никакво бъдеще на сцената.

Прея почти бе стигнала финала, но Здравко, която бе част от журито на музикалното състезание, буквално попиля мулатката й директно й заяви, че става за чистачка на градина повече, отколкото за изпълнителка. Явно тя няма да забрави обидите на силната половинка в дуета, защото припомни държанието на Здравко в инстаграм с убийствен коментар. „Днес на гости в Шоуто ни е Царя на Кринджа, Повелителя на Расизма и Властелина на Плейбека.

Аз само ще оставя това тук, иначе приятно гледане“, написа Прея под видеото, което припомня смущаващите изказвания на 68-годишния Желязков. В самото шоу, когато ритон бяха на гости на Николаос, тя не пророни и дума, затова остава въпроса дали припомнянето не е рекламен трик за вдигане рейтинга на предаването. „В следващ пост Прея опита да се защити: Да не забравяме, че през повечето време не съм raging bitch като в последния пост. Между другото, се оказа, че на разни хора съм им много съмнителна как така съм била позитивна и усмихната нон стоп. Еми, не съм.

Поне не нон стоп. Всъщност съм хипер емоционална и съответно целият букет от разнообразни състояния не ми е чужд, просто през повечето време правя съзнателния избор да съм оптимист и да се усмихвам. И животът е много по-готин така, само че и аз съм човек, баси“, написа вечно усмихнатата изпълнителка. 

Пред "България днес" Здравко коментира, че както преди години така и сега думите му не са разбрани правилно. Той допълва, че ще заведе дело срещу младата изпълнителка в случай, че тя продължи с обвиненията.

"Не ме интересува, това са глупости. Дал съм съвет навремето на една млада певица да влезе във форма за публиката. Ако това е расизъм, значи имаме различни виждания относно интелектуалните асоциации, които би трябвало да пораждат изказванията на хората“, казва Здравко. Още през 2013 година пред „България Днес“ Здравко сподели, че не е искал да обиди певицата, а да й даде полезен съвет.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by П Р Е Я(@preyah_yeah)