search icon
search icon

БГ участие в още един филм, номиниран за "Оскар"

Това е лентата "Дълбоко усещане"

Оказва се, че актрисата Мария Бакалова не е единствената българка, която участва в надпреварата за „Оскар“ тази година. Проектът "Дълбоко усещане" (Feeling Through), номиниран за приз за най-добър късометражен игрален филм, е с българско участие, сочи справка в базата данни IMBD.

Д-р Илиян Иванов и д-р Дана Проданова са привлечени като асоциирани продуценти през октомври 2018 г. Тогава на страницата във Фейсбук на продукцията е обявено, че двамата лекари, които отдавна са изкушени от изкуството, са търсели да се присъединят към филмови проекти, които отразяват идеите им за човешките отношения.

"Вярваме, че Feeling Through е много амбициозен и оригинален проект, който обещава да остави трайна диря в историята на киното. Вълнуваме се да подкрепим проект с толкова големи амбиции", казват двамата българи, цитирани от БТА. Лентата разказва за среднощната среща в Ню Йорк на тийнейджър с възрастен незрящ и глух мъж.

Сценарист и режисьор е Дъг Роланд, а изпълнителен продуцент е Марли Матлин, носителка на "Оскар" и на "Златен глобус" за най-добра актриса във филма "Деца, забравени от Бога".

Още от hotnews

Коментари