Американската певица и актриса Тина Търнър се сбогува с феновете си в нов документален филм за живота й, съобщи таблоидът The Sun, позовавайки се на телевизия Sky.

В лентата 81-годишната доскорошна фурия заявява, че иска да прекара последните години от живота си спокойно, далеч от публиката и насочените камери. Носителката на 8 награди „Грами“ признава, че още страда от пост-травматично разстройство заради домашното насилие, на което е била подлагана в брака с първия си съпруг, музиканта Айк Търнър.

Известно е, че през 2013 г. попзвездата прекара инсулт, а 3 години по-късно бе диагностицирана с рак на дебелото черво. Заради страничните ефекти на лекарствата лъвицата с неподражаем глас прибягна до хомеопатични средства, но това само влошило състоянието й. Не след дълго тя развила бъбречна недостатъчност и през пролетта на 2017-а претърпя бъбречна трансплантация.

През 2018 г. в живота на Тина Търнър настъпи поредна голяма трагедия: самоуби се най-големият й син. 59-годишният Крейг Търнър се застреля в своя дом в Калифорния. Той не бе свързан с артистичния свят: работеше като агент по недвижима собственост в долината Сан Фернандо.