26-годишната Катрин Ванкова е родена в София, а за кратко е живяла в Пловдив. От години името й блести в независими продукции и испански сериали, а сега излиза и първата холивудска лента с нейно участие.

В Непоносимата тежест на огромния талант нашенката, която от 5-годишна живее в Барселона, застава рамо до рамо с Никълъс Кейдж и Педро Паскал във филм пародия, разказващ за цената да бъдеш известен и как това се отразява на отношенията ти със семейството и в работата.

Лентата излиза на голям екран в края на март. Ролята на Катрин е малка, но е от ключово значение за развитието на сюжета. „Нямам никакви очаквания към този филм. Обадиха ми се и казаха, че ролята е моя. Не исках да повярвам, но се случи. Не мога да давам много информация за филма, но той разказва тежестта, която звездите носят. Кейдж играе себе си”, сподели пред Нова Катрин. През свободното си време извън снимачната площадка Ванкова се занимава с фотография, като в социалните мрежи използва псевдонима Матилда беше тук и публикува креативните си творби.