Името му е синоним на ексцентричност, а работата му с редица знаменитости и създаването на куп колекции оставят траен отпечатък в модната история. Креативният ум зад емблематичните визии на Бионсе, Ким Кардашиян и Дейвид Бауи. Това е неповторимият моден корифей и емблема на френската мода - Тиери Мюглер.

Манфред Тиери Мюглер днес е на 72-години и макар отдавна да е спрял да създава богати модни колекции, остава в историята със своя характерен почерк. Наскоро го видяхме като гост-съдия в "Следващият топмодел на Германия" с Хайди Клум, а вниманието прикова неговият външен вид. Широките рамене, плешивата глава и широкият нос са неговият облик днес, но това не винаги е било така.

В интервю за Numero Homme през 2017 г. французинът обяснява какво стои зад променения му външен вид: „Реконструирах лицето си, след като претърпях тежък инцидент във фитнеса, който напълно обезобрази лицето ми“. Ако погледнете стари снимки, ясно можете да видите, че носът му е бил доста тесен от сега.

Не винаги желанието на Мюглер е да промени външния си вид. "Ако инцидентът не се беше случил, никога нямаше да направя промени по лицето си. Но тъй като хирургът трябваше да възстанови напълно брадичката ми, си казах: Защо да не се възползваме максимално?", споделя дизайнерът. Но не само лицето му изглежда различно, той също е променил и тялото си. "В живота трябва да знаете какво искате, къде искате да отидете и кой искате да станете. След това с правилната помощ можете да правите каквото искате с тялото си“, категоричен е корифеят.

Тиери Мюглер във вихъра на успеха.

72-годишният мъж се променя и преоткрива себе си отново и отново в хода на кариерата си. Като тийнейджър Тиери Мюглер е част от оперна трупа и се стреми да стане балетист. След като учи дизайн на костюми, той работи като моден дизайнер в Париж и празнува големия си пробив през 1974 г. със собствения си лейбъл Thierry Mugler. Клаудия Шифър, Линда Еванджелиста и Наоми Кембъл се разхождат по модния подиум в неговите дизайни, музикални икони като Дейвид Боуи носят екстравагантните му костюми по време на своите изпълнения. След това през 1992 г. французинът създава световноизвестния аромат Angel. Въпреки че успехите му са последвани от неуспехи, Манфред успя да остане актуален, проектирайки костюми за Бионсе, Ким Кардашиян и Карди Би.