Мегз започна нова атака срещу Мартин Карбовски, успокоена от факта, че досега той не я е дал на съд, както се закани. В интервю за вестник „Уикенд“ тя отново повтори обвиненията си към него в изнудване за секс. „Нормално е, когато мъж види красива жена и я хареса, да поиска да стане по-близък с нея, а ако тя откаже, пътищата им се разделят.

Разликата в случая с Карбовски беше, че той злоупотребяваше с властта, която имаше в телевизията – намеквайки и казвайки, че не направиш ли това, което той иска, рубриката просто спира. Тоест ако той беше един обикновен Мартин, поискал да прави секс с мен, нямаше да е проблем. Проблемът идва от злоупотребата с власт и положение“, казва Миглена Каканашева. Тя е категорична, че засега няма информация водещият, който остана без предаване в Би Ти Ви заради нея, да я съди. „До момента това не се е случило и не смятам, че ще ме съди. Той много добре знае как се е държал и какво е правил не само с мен, но и с други момичета“.

Ето още от откровенията й:

- Обижда ли ви това, което той написа за вас след разрастването на скандала - че бил подценил психичните ви проблеми?
- Не. Човек сам решава дали да допусне обидата. Как да ме засегнат думите на някой, който до вчера е хвалел таланта ми и ме е поканил да му бъда ководещ? Дълго време мълчах за случилото се, защото смятах, че с експериментите „Богат-беден” можем да дадем много на хората. В един момент обаче си казах „Майната му, отказвам се от това! Не мога! Колко още трябва да изтърпя?!”.

- Съжалявате ли все пак на моменти, че сложихте край на мълчанието?
- Не. Изобщо не съжалявам, че дадох гласност. Смятам, че за тези проблеми е добре да се говори на висок глас. Нека хората да разберат, че не бива да се мълчи при подобно отношение. Някой като мен трябваше да алармира, та и останалите, попаднали в същата ситуация, да се освободят от страховете си.
Мегз признава още, че е без човек до себе си от година след раздялата с Румен Рончев, с който не поддържа никаква връзка.