Галена призова феновете да се ценят корифеите на попфолка. При скорошна своя медийна изява Мама Ураган припомни, че за популяризирането на жанра заслуга имат много колеги от зората на попфолка. „Иска ми се новото поколение да се запознае и уважава изпълнителите, които положиха основите на фолка и се бориха, за да имаме днес тези позиции”, заяви Галена.

Самата тя няма никакво намерение да слиза от музикалната сцена, за разлика свои колежки. „Баба Ураган” се вижда звездата на „Пайнер” на старини. А след 10 години тя се надява да е здрава, за да може да продължава да пее и да радва хората, които я обичат. Галена чувства липсата на свои колежки, които са се отказали от музиката. Сред тях са Елена Паришева, с която често говорят за това, и Сиана, която дори убеждава да се завърне.



Хитовата пайнерка определи попфолка като „особен организъм, който има способността да еволюира и да се променя, според динамиката на живота”. Галена е нетърпелива да види в каква посока ще се развие в следващите години. Тя се надява жанра да се отърси от стигмата, която го съпътства, за да може все повече професионалисти да се съгласяват да работят с попфолк изпълнители, без излишни предразсъдъци. Галена определено допринася за това, категорични са в бранша. Въпреки завидната си кариера, певицата има мечта, която все още не е успяла да сбъдне, и тя е дует с „любим изпълнител”. Явно не е от попфолка, щом не го споменава, допуснаха почитатели, и смятат, че визира Георги Христов, писа "Уикенд".