Лишеният от ролята си в третата част на филма Фантастични животни Джони Деп ще получи целия обещан му хонорар в размер на $10 млн. за всеки снимачен ден, пише Daily Mail. Холивудският ас се е появил на снимачната площадка само веднъж, заснемайки една-единствена сцена.

Работата над филма стартира на 20 септември в Лондон. Премиерата бе отложена за 15 юли 2022 г. заради пандемията. Неотдавна стана известно, че Деп е отстранен от ролята на вълшебника Гринделвалд заради скандала с бившата му съпруга Амбър Хърд. В третия филм от поредицата Деп е трябвало да има еднакво екранно време с актьорите Еди Редмейн и Джуд Лоу, които се превъплъщават в останалите централни персонажи.

Според Холивуд Рипортър Дж. К. Роулинг, създателката на франчайза и една от най-големите защитнички на актьора за ролята на Гринделвалд, не е оспорила решението на студиото.

Докато компанията Уорнър разреши взаимоотношенията си с Деп, от Дисни съобщиха, че в продължението на Карибски пирати в главната роля няма да бъде Джак Спароу, а нов персонаж, поверен на Марго Роби.