Както Hotnews.bg първи писа, Ивана си тръгна от „Игри на волята” заради влошено здравословно състояние, но не обясни точно от какво е болна. „Трябва да бъда хоспитализирана. Имам сериозно заболяване. Направиха ми ПСР тест, нямам Ковид. Друго е, сериозно е и за съжаление не мога да продължа", заяви тя пред племето след болничен преглед.

Тя обаче има типичните за китайската зараза симптоми, които показа в играта, която забави непростимо в предишното предаване: „мускулите ме боляха заради температура , не можех да дишам добре заради кашлицата , аз буквално не можех да се затичам и 20 метра”, обясни тя. Понеже предаването е снимано през лятото, Ивана днес всеки ден качва по няколко поста в социалните мрежи за играта, в които коментира болестта си. Тя обясни, че е имала пневмония и затова е прекарала седмица на болнично легло. Пневмонията е типично усложнение след ковид.

Зрителите са сигурни, че тя просто се е уплашила от лошите условия край реката и затова е решила сама да се оттегли, пък и да си спести номинацията, на която щеше със сигурност да я прати отбора. Тайнствеността около Ивана налива вода в мелницата на слуховете, че тя все пак е имала ковид, но от продукцията са го покрили, за да не спрат снимките на шоуто през лятото.