Шокираща тайна падна в риалитито "Игри на волята". Оказа се, че две от участничките са сестри, но тази информация не е известна на никого, освен на екипа на предаването. Става въпрос за йога и ски инструкторката Екатерина и студентката по политология в Йейл Йоана, които се състезават в конкурентни отбори. Двете са много различни и докато Йоана е гордостта на баща си заради ума и разсъдливостта, Екатерина предизвиква разочарование в него заради невъздържания си темперамент.

Йоана обаче е готова на всичко, за да се сближи със сестра си, с която в миналото много са се наранявали. Всяка от тях призна, че се е надявала отборът на другата да спечели битката за територия, за да не се наложи да гладува и да спи на студено. В крайна сметка тима на червените, към който е по-малката сестра Йоана, се класира на второ място и директно се запъти към Стопанството.

Отборът на сините, чийто представител е Катя, за втора поредна седмица ще се опита да оцелее в района на Дивата река.
Големите победители в битката са Жътварите, които си заслужиха привилегията да спят в резиденцията. Междувременно Катя и Йоана трябва да прикриват факта, че имат кръвна връзка. Студентката получи мисия да занесе тайно няколко яйца на сестра си по време на следващата битка на арената.