Синът на Лиса Мари Пресли – Дани Киоу, сложи край на живота си. 27-годишният младеж бе намерен мъртъв в дома на семейството си за 1,8 милиона долара в Калифорния. Според резултатите от разследванията на полицията, става ясно, че той се е самоубил – той е заредил оръжие и е дръпнал спусъка.

Изданието DailyMail съобщава, че Бенджамин се е заключил в банята рано сутринта на 12 юли. За откриването на безжизнено тяло е съобщено на полицията в окръг Лос Анджелис. Аутопсията разкрива, че причината за смъртта е „проникваща рана от пушка“, а не „огнестрелна рана в гърдите“, както се предполага по-рано.

Беше разкрит още един смразяващ детайл: оказва се, че Бенджамин се самоубил в тоалетната. След изстрела той паднал на тоалетната. Мястото на самоубийството неизбежно води до асоциации със смъртта на Елвис Пресли.

В следобедните часове на 16 август 1977 г. тогавашният приятел на краля на рокендрола, актрисата Джинджър Олдън, намери идолът на милиони в тоалетна на втория етаж на имение в Мемфис, Тенеси.

Елвис лежал мълчаливо с лице надолу в басейн. Според официалната версия 42-годишният Пресли е претърпял сърдечен удар, докато е седял в тоалетната, в резултат на което е изгубил съзнание и е паднал на пода. Аутопсията обаче показа, че причината за спиране на сърцето е прекомерната доза различни медикаменти (според други източници – лекарства). Около 16:00 ч. същия ден лекарите обявиха неговата смърт.

Дали Бенджамин, който имаше поразителна прилика с Елвис, е избрал тоалетна за самоубийство или е просто съвпадение, едва ли ще разберем някога.
Бенджамин беше син на Лиза Мари Пресли и музиканта Дани Киоу – сключиха брак през 1988 г. и се разведоха през 1994 година. „Бен наистина прилича на Елвис“, каза Лиза Мари в интервю. „Толкова е странно, че се учудвам всеки път, когато го погледна.“