Вече седмица 43-годишният Георги Шопов носи титлата новия Глас на България, а победата си в музикалното предаване посвети на своята дъщеря Виолета. Woman.bg реши да ви представи любимата щерка и нейната майка Ива и затова се свърза директно с красивата брюнетка, която живее с Георги повече от десетилетие. Двамата са под един покрив от 11 години, а се познават от 12. Симпатичната и откровена жена на Георги без притеснение отговори на всичките ни въпроси, а първият от тях бе как са се срещнали двамата.

„ Беше си любов от пръв поглед“, не скри Ива, която също се изявява понякога като певица. Отишла сама в пианобар, където се разговорила с Шопов. Той пък бил приключил много емоционална връзка и все сънувал, че жена в бяло ще му донесе щастието. „Двамата веднага се усетихме. Засякохме се във фоайето на бара, погледнахме се, засилихме се един към друг и се прегърнахме“, разказва пред Woman.bg Ива. Тя не се притеснява от напористи фенки, с които няма как да не бъде заобиколен музиканта, защото го познава добре и знае колко е отдаден на семейството.

Пък и двамата са били на сцена и са свикнали със светлината на прожекторите. Освен към музиката, влюбените имат страст към рисуването, а апартаментът им е отрупан с платна и на двамата. Георги е завършил живопис във Велико Търново. Той насърчил любимата си да посегне към четките отново, след като прекъснала като дете заради неразбиране от страна на учителка. „Изпитах желание да опитам да рисувам и той много ме насърчи, защото знаеше, че ще се почувствам добре“, обяснява Ива, която с днешна дата се справя доста добре.

Сега обаче няма време за картини заради появата на дъщерята Виолета, която била чакано дете. „След две години опити да имаме бебе, отидохме на изследване. Стана ясно, че имам автоимунно заболяване и затова започнах лечение. То даде резултат бързо и на бял свят дойде Виолета. Дълго време лекарите ни казваха ту, че чакаме момче, после- че чакаме момиче. Затова двамата се бяхме разбрали за името предварително. Ако е момиче да носи името на неговата майка, ако е момче-на моя баща“, разказва щастливата родителка. Не крие, че имала няколко ранни спонтанни аборта заради заболяването, но говори за тях открито, за да даде кураж на всички жени, които минават през трудности, преди да дочакат своето бебе.

„Те не бива да се отчайват и трябва да разберат какъв е проблемът“, съветва Ива, която карала много лека бременност. Близо четиригодишното момиченце още не може да осъзнае колко известен баща има, но Ива е много горда с победата му. Била убедена, че ще стигне до финалите, след като го чула още на кастингите на тъмно. Успяла да гледа всичките му представяния по bTV живо на живо, въпреки че обикновено по това време слага малката да спи.

Ива в момента е основно посветена на нея, въпреки че освен като певица се изявява като водеща на интернационални сватби, защото говори два чужди езика-английски и френски. Двамата с Георги обаче живеят без брак. След победата му ежедневието им се променило, защото той сега говори често по телефона, но любовта им е все така силна.