На 10 май вечерта БНТ започва излъчването на новия сериал "Румбата, аз и Роналдо". Историята е за няколко момчета от едно малко градче, които си мечтаят да направят футболен отбор и един ден да станат големи играчи. Сред актьорите в новия сериал са Деян Донков, Васил Банов, Димо Алексиев, Гергана Данданова, Петя Силянова и децата актьори – Мартин Паунов (Мити), Мартин Методиев (Румбата), Ангел Христов (Роналдо), Илиан Божков, Дария Хаджийска, Далия Георгиева и др.

Продуцент е фирмата „Дрийм тийм”, която правеше „Откраднат живот”. Обществената телевизия обяви преди две години, че екипът на продуцентската компания на Евтим Милошев и Любо Нейков “Дрийм тийм” ще прави такъв сериал за БНТ. Сега вече той не само е готов, но и тръгва на малкия екран. Сценаристи на 8-серийния игрален филм са Александър Чобанов, Владислав Тинчев, Христина Апостолова и Христо Раянов.

Режисьори са Александър Косев, Станислав Тодоров и самият Евтим Милошев, който натрупа опит зад камерата на “Столичани в повече” и “Откраднат живот”, а оператор е Мартин Балкански.

снимки:БНТ