Зрителите на „Маскираният певец“ станаха свидетели на падането на две маски – Принцесата и Пилето вече са разкрити. Под изящното прикритие на Принцесата се криеше поп-фолк певицата Алисия, а младата поп певица Дивна излезе от сигурната черупка на Пилето, в която прикриваше самоличността си дванайсет епизода.

И двете талантливи изпълнителки заслужено могат да се похвалят, че успяха да се задържат в шоуто до неговия полуфинал. Алисия доказа музикалната си дарба и с последната изпята песен в „Маскираният певец“ – „Mercy“ на Duffy. Дивна не й отстъпи по нищо с изпълнението на една от най-популярните български песни „Лале ли си, зюмбюл ли си“. Двете певици изразиха радостта си от предоставената възможност да участват в първия сезон на „Маскираният певец“, но споделиха колко е било трудно да опазят тази тайна над два месеца.

„Ужасно съм щастлива от участието си в това шоу. Искам да изкажа най-големи благодарности на всички, които ме подкрепиха. Провокирах себе си като непрекъснато се опитвах да пея различни стилове музика,“ сподели Алисия, след като свали маската на Принцесата, и допълни: „Най-трудно ми беше да опазя тайната за участието си от сина ми. Той няколко пъти ме молеше да го заведа да гледа на живо „Маскираният певец“, а аз всеки път се измислях някакво оправдание.“

Дивна, която започва своя звезден път от музикалното предаване на NOVA „Пей с мен“, което печели през 2008 г., разказа: „Тази черупка беше моят дом през последните месеци. Всички на тази сцена са много талантливи и колкото и да се състезаваме помежду си, аз съм безкрайно щастливи от честта да участваме в шоуто.“

След толкова мистерии, разкрити тайни, талантливи изпълнения и много смях всяка събота вечер, финалът на „Маскираният певец“ предстои след дни. Следващата събота е заключителната битка между останалите три неразкрити маски - Розата, Пчелата и Гарванът. Коя от тях ще падне последна и кой се крие под нея ще разберем на 7 декември.

снимки:pr