Роклята с принт, с която Дженифър Лопес събра погледите по време на дефилето на Модна къща „Версаче“ през септември, се оказа ябълката на раздора между известната модна къща и търговската марка Fashion Nova. Това стана ясно, след като „Версаче“ подаде иск в съда в Калифорния. От документа се разбира, че Fashion Nova продава рокля, наподобяваща зеления тоалет, с който Лопес доказа, че е секси и на 50 преди два месеца.

Искът е за нарушаване на авторското право и търговска марка на „Версаче“. Според представители на компанията, името на модната къща се свързва с високо ниво на качество, заради което тя се ползва с популярност в модните среди. В иска се посочва, че заради копията, създадени и разпространявани от Fashion Nova хората биха били „объркани и измамени“ от търговеца, че неговият тоалет е „истинското нещо“, създадено от „Версаче“. Според иска, това не е първата рокля на модната къща, която е пресъздадена от Fashion Nova. Нещо повече, до търговеца са изпратени предупреждения през юли, септември, октомври и ноември тази година.

Припомняме, Джей Ло излезе на подиума в Милано полуоблечена с нова версия на една от най-иконичните рокли, с които някога се е появявала пред публика. Първообразът на разголения зелен тоалет беше създаден отново от „Версаче“ специално за звездата преди 20 години, когато с него тя направи фурор на церемонията по раздаване на наградите „Грами“ през февруари 2000 г.

източник:Монитор

снимки:Getty