search icon
search icon

Лазер заличава акне и прави вагинален лифтинг

pr

pr

Процедурите се извършват без хирургична намеса и без приемането на лекарства

През 1960 г. американският инженер Теодор Майман създава първия в света лазер. В онзи ден той едва ли е подозирал, че новото откритие ще има голямо бъдеще. През следващите десетилетия видовете лазери се разклоняват, а приложенията им обхващат най-модерните аспекти на съвременния живот – като се тръгне от космическите войни и се стигне до естетичната медицина.

Приложението на лазерите в медицината беше една от темите на провелата се неотдавна в София Global Aesthetics Academy. На нея бяха поканени 15 чужди лектори, които споделиха пред българските си колеги опита си в различни направления на медицината. Трима от гостите разкриха подробности пред родната публика за работата си с лазерите на Fotona.
Тези лазери от ново поколение имат широко приложение в дерматологията – като се почне от лекуването на акне, гъбички и кандилоза, мине се през отстраняването на кокоши тръни, брадавици, заличаване на белези и се стигне до вагинален лифитнг. Това разказа пред участниците в Global Aesthetics Academy д-р Сезар Аройо от Мадрид.


Fotona са втора генерация гинекологични лазери, при които има концентрирано нагряване на тъканите, без те да бъдат наранявани. Друго направление, в което Fotona е лидер, са гинекологичните процедури. За него и за прилаганите решения съобщи куп интересни подробности проф. д-р Иван Фистонич от Загреб, Хърватия. Той отбеляза, че все по-често към лазерни гинекологични процедури се прибягва не само заради получени разкъсвания при раждане или заболявания на външните полови органи, но и в желание съответното „място“ да изглежда по-добре по време на интимни удоволствия.


Проф. Фистонич сподели редица плюсове на лазерните терапии: никаква хирургична намеса, без предварителна подготовка, няма възстановителен период, не се взимат лекарства, няма и възрастово ограничение при прилагането им.
Fotona е водеща компания в областта на медицинските лазери, световно призната за своите иновации. Основана е през 1964 г. в Словения, само четири години след изобретяванено на лазера от Теодор Майман. Днес е водеща световна компания за медицински лазери с над 25 000 продадени лазерни системи. Носител е на множество награди и патенти за приложенията на лазерите в естетиката, дерматологията, стоматологията, хирургията и гинекологията.
 

Свързани новини

Още от hotnews

Коментари