Болната от рак Нана Гладуиш признава, че за пореден път имала премеждия в лечението. Тъкмо когато си помислила, че всичко е наред, нещата се обърнали на 180 градуса. Преди дни водещата на „Съдебен спор“ заминала за Израел, където провежда терапиите си, за да мине контролен преглед. За пръв път обаче се случило така, че лекарката, която я следяла от самото начало, отсъствала.

Наложило се да я поеме друга специалистка, която открила нови отклонения на болестта. „Уж всичко се оказа окей, но един показател беше леко завишен. Моята лекарка отсъстваше и за първи път ме пое друг специалист, който страшно ме подплаши. За нещо много дребно не успях два дни да си намеря място. Веднага поговорих със съпруга си, обадих се на две лекарки, на които вярвам, говорих и с жените във Фондацията... И се успокоих. Това обикновено е и пътят, когато чуеш нещо много стряскащо – трябва да намериш доктора или хората, на които имаш пълно доверие и които понякога ще ти обяснят неща, които вече знаеш, но имаш нужда да чуеш пак и пак.

Много е важно да има с кого да споделиш, изговориш нещата, но по правилния начин“, споделя Нана за кризисната ситуация и начина, по който отново се е измъкнала от нея. За да си стъпи на краката след поредната криза, Гладуиш отсъстваше от предаването, което всеки уикенд води по Нова телевизия. Нейна заместничка бе Кака Лара, но тя увери зрителите, че всичко с Нана е наред и тя няма намерение да напуска работа въпреки леките усложнения. Припомняме, че Гладуиш се намира почти на финала на втората си битка с онкодиагнозата, като този път лекарите намериха злокачествен тумор в другата ѝ гърда години след като веднъж се оперира и оздравя. Водещата на „Съдебен спор“ премина през тежка химиотерапия и лъчетерапия, а следващите стъпки от лечението ѝ все още се обмислят от специалистите.

Самата Нана споделя, че макар да е минала веднъж през деветте кръга на ада, отново изпитвала страх, най-вече свързан с нейния малък син. За да се избави от него, Гладуиш започнала да посещава и психолог, който ѝ помагал по-лесно да преминава през изпитанията. Най-ужасното било, че едновременно с нея и сестра ѝ се борела с рака, защото ѝ открили злокачествено образувание в мозъка. Майка им пък била с тежък алцхаймер и гаснела в старчески дом, като вече не разпознавала нито една от двете си дъщери.

източник:ПИК