2-годишен лабрадор нахапа Ники Илиев по време на снимките на новия му филм "Завръщане" в Пловдив. Инцидентът станал миналия вторник, когато заедно с колегите си снимал сцени в къща в Стария град под тепетата.

“Още по време на предварителните огледи на локациите за снимки бяхме в тази къща, където беше и кучето. Ники много му се зарадва, защото и той самият има такова - черен лабрадор на две години. Неговото е женско, а това в Пловдив - мъжко. И той взе да му се радва, да го гали. Но собственичката там предупреди да стоим по-далече от него, защото все пак си е куче пазач. После, докато снимахме, стана инцидентът. Отначало Ники пребледня, после всичко се оправи”, разказа пред вестник 24 часа Башар Рахал, който е сред продуцентите на “Завръщане”.

Ето коя е новата муза на Ники Илиев



Докато Ники снима сцена с Александър Кадиев, Орлин Павлов и Бойко Кръстанов, мъжкият лабрадор е близо до тях. Вързан е с каишка, стопанката му го държи. По време на паузата между дублите Ники се обръща да го погали. “Освен че го галих, почнах да го заигравам, да го въртя, може би даже прекалих, защото то се стресна. Както се обърна, ме ухапа на две места по врата, под брадичката”, обяснява Илиев. Той се отдръпва от кучето, слага ръка на раната и застава пак пред камерата - трябва близък кадър на героя му. И както стои и се държи за врата, през пръстите му започва да тече кръв. Снимките веднага спират, гримьорката промива раната му, слага лепенка, колкото да приключат сцената, и веднага след това Ники отива по спешност в болница. “Огледаха много внимателно раната, залепиха я, направиха ми ваксина срещу тетанус”, обяснява Илиев.

Астролог диктува семейният живот на Гущерови

Лекарите в спешното не го зашиват, а само залепват двете дупки на врата му, за да не се възпали впоследствие раната - такава е практиката при ухапвания от кучета. Докато Ники е в болницата, колегите му правят обедна почивка, а след това всички се събират пак в къщата в Стария град и продължават работата. “Сам съм си виновен. Аз много му се радвах на лабрадора, защото и аз имам такъв - моята се казва Анджи, дори сега, когато пътуваме из страната, е с мен. В момента е в къщата в Марково, която сме наели, заедно с кучето на Башар Рахал”, разказа Ники Илиев.