Рапърът и бивш сводник Ванко 1 най-неочаквано заяви желанието си да напусне Къщата на "ВИП Брадър" завинаги. Пловдивчанинът обясни в лайва на шоуто, че имал здравословни проблеми, които не му позволяват да продължи да играе играта. "Искам да изляза, за да мога да се лекувам. И до болници бях, прегледаха ме. Наистина не се чувствам добре”, каза той пред Големия брат.

Ето я щерката на Ванко 1

Поради доброволното напускане на участник в Къщата, никой от номинираните за изгонване, а именно Валентин Кулагин, Наско Колев, Ричард Величков, Ева Найденова и Веселин Плачков, не си тръгна от Къщата в Нови хан.

Избухна скандал между Кулагин и Ваня Костова

Освен неочакваното действия на Ванко 1, което според зрителите на шоуто е нагласено, Ники Кънчев обяви гримьора Кулагин за съквартиранта с най-висок рейтинг за оставане в шоуто. "Вальо, зрителите искат ти да останеш в Къщата. Ти имаш най-голям вот", похвали го мистър "Стани богат", а хасковлията не скри учудването си от този факт. Гримьорът от руски произход получи щит, с който да спаси себе си или някой от участниците при следващи номинации. Майсторът на макияжа обаче постъпи благородно, като не използва екстрата за себе си, а за съквартиранта, с който към момента поддържат приятелство - фитнес инструктора Ричард Величков. Кулагин се двоумеше между Ричи и моделката Розмари, за която предположи, че няма да бъде сред най-номинираните.