Заря, аплодисменти и подаръци за зрителите – всичко това съпроводи предпоследната вечер от „Театър пред театъра” 2018 в събота. В осмия ден от театралния маратон на открито, на откритата сцена пред Народния театър „Иван Вазов” гостува спектакълът „Швейк” на Театър „Българска армия”.
Представлението с участието на Герасим Георгиев-Геро и Валентин Танев отбеляза стотния си юбилей на сцена, а заслужените аплодисменти на финала бяха и за брилянтната режисура на Бина Харалампиева и текста на Юрий Дачев.
Публиката на „Театър пред театъра” отново бе страхотна и търпеливо изчака пред вратите на трибуната, докато екипите на организаторите подготвят седалките вътре заради изсипалия се дъжд. Въпреки че продължаваше да ръми в началото, повече от 900 души създадоха заедно с актьорите на сцената невероятно преживяване под звездите.


Театралният празник завърши с красива заря, подарък от Театър „Българска армия” за юбилея на спектакъла.
Като жест към зрителите, които не се побоиха от дъжда, Военният театър обяви, че ще подари на всички тях покана за избрано от тях представление от своя репертоар през септември, октомври или ноември. Поканите ще могат да се вземат от касите на Театър „Българска армия” срещу представяне на билета за 7 юли след 23 август.

Касите на Народни театър затвориха за ваканцията, но онлайн прожбата продължава. Те ще отворят отново през август, а на 11 септември новият сезон ще се открие с „Цветът на дълбоките води”, режисиран от Бойка Велкова, която и участва там. Справката показва, че за някои от най-търсените представления на изминалия сезон – „Лисичета”, „Господин Ибрахим и цветята на Корана”, „Богът на касапницата”, местата вече са почти продадени.

В продажба са и билетите за първата премиера за новия сезон – „Един безумен ден” по Пиер дьо Бомарше. Пищният спектакъл, режисиран от един от водещите актьори на Народния театър – Михаил Петров, ще дебютира пред публика на 27 и 28 септември на Голяма сцена.