Снимките на най-новия български сериал на NOVA – „Фалшив герой”, започват едновременно със старта на летния сезон във Варна. Основна локация на продукцията ще бъде морската столица, която ще измести София като предпочитана снимачна площадка на родните телевизионни поредици. Емблематични за града места ще оживеят на екрана в рамките на 12 епизода в първия сезон. 

Продукцията разказва с хумор за малките и големите лъжи в живота, за фалша в човешките отношения и щастието от това да свалиш маската, която носиш. Главната роля е поверена на обичания българския актьор – Калин Врачански, който стана известен със "Стъклен дом" и по-късно с историческия "Дървото на живота". В поредицата ще се включат още Алекс Сърчаджиева, Доротея Толева, Станислава Николова, Ина Добрева, Любен Кънев, Пламен Великов, Христо Пъдев, Светломир Радев и още много популярни лица от киното и малкия екран. Участието на представители от варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров", сред които е Стоян Радев, ще даде възможност за телевизионна изява на още десетки талантливи артисти.

Варна се присъединява към европейската тенденция за финансиране на мероприятия, които представят конкретни градове с цел повишаване на интереса към културния и масов туризъм, инвестициите и цялостното регионално развитие.