Опасна близост помежду си показаха на церемонията по раздаването на наградите „Икар“ хубавата Михаела Филева и чаровният диригент Максим Ешкенази, показват снимки на Булфото. Двамата пристигнаха заедно в Народния театър, където беше събитието, и не се разделиха цяла вечер, забелязаха и папараците на „Уикенд”.
 

Дали Михаела Филева е гадже на Максим Ешкенази? Това се питаха гостите на церемонията във вторник вечерта. За нея се знае, че имаше сериозна връзка с колегата си Павел, след което – епизод на няколко последователни раздели и събирания с него, докато накрая окончателно скъсаха. После се заговори, че красавицата от Велико Търново е залюбила писателя Димитър Калбуров покрай общите им участия в „Пощенска кутия за приказки“.


След публичната й поява в компанията на диригента обаче въпросът е дали между тях има и нещо друго освен обикновено приятелство. Знае се, че са се запознали покрай участията на певицата в концертите на „Фортисимо фамилия“, които Максим ръководи. Изглежда, отношенията им не са останил само на ниво колеги. Макар да не се прегръщаха и целуваха публично, близостта им беше очевидна и даде повод да се смята, че са в романтична връзка.

За личния живот на Максим Ешкенази се знае малко, тъй като той рядко го коментира. Преди време обаче бе споделил, че има жена, с която се е запознал в България, но живеят заедно в Калифорния. Там била и дъщеря му, която е тийнейджърка. Самият диригент е прехвърлил 40-те, но се смята за един от най-добре изглеждащите мъже в своята професия, така че не му липсва женско внимание. Преди няколко години той обяви, че си търси жена, която може да мие чинии, тъй като във всичките му връзки домакинската работа се вършела от него самия.