Популярната телевизионна водеща Надя Обретенова и звездата от сериала „Под прикритие“ Ивайло Захариев бяха специални гости на първата национална среща на децата на загинали служители на МВР. Те се събраха за първи път в София по инициатива на Фондация „Емил Шарков“ в дните, когато министерството стартира кампанията в подкрепа на семействата на свои служители, загинали при изпълнение на професионални задачи.

Целта на срещата, която премина под мотото „Деца на герои“, е наследниците на загинали служители на реда да се опознаят и да се подкрепят взаимно.

С голям интерес бе посрещнат филмът на Надя Обретенова „Кой е срещу теб в мрежата?“. Продукцията на обществената телевизия фокусира вниманието върху един от важните проблеми, свързани със съвременните млади хора – безопасността в социалните мрежи, а участниците в срещата имаха възможност да разговарят с автора на лентата. Надя Обретенова разказа интересни моменти от работата си над документални филми за дейността на органите на реда и сподели своята лична история за пътя към мечтаната професия.

Сред специалните изненади, които БНТ подари на участниците в срещата „Деца на герои“, бе присъствието на актьора Ивайло Захариев – изпълнител на главна роля в сериала „Под прикритие“. Екранният образ на „доброто ченге“, пресъздаден във филма, за много от присъстващите деца и техните близки е не само любим герой, но и вълнуващ спомен за бащата, загинал при изпълнение на служебния си дълг.

„Искахме да се съберем, не за да оплакваме съдбата си, а да отдадем почит на нашите загинали съпрузи. Стараем се да намерим сили да подхранваме у децата си усещането, че те са красиви, талантливи и достойни наследници на своите бащи, а не да приемат себе си като жертва на съдбата“, сподели за БНТ Милена Шаркова – съпруга на загиналия командос Емил Шарков, който лично е участвал в снимките на първия сезон на „Под прикритие“.

Коледната кампания в подкрепа на децата на загинали полицаи и пожарникари се осъществява със съдействието на МВР и с медийната подкрепа на Българската национална телевизия.