Вдовицата на Димитър Цонев Мариана е вдигнала високо кръвно заради непрекъснатите претенции и лъжите на сестрата на съпруга си Теодора. Тя бе настанена в болница след като се нагълта с хапчета, а престоя й там платила Мариана. Тя и другата сестра на Димитър, която е женена в Америка, издържат изцяло Теодора и сина й, които от няколко месеца живея в България. Преди това дъщерята на Анахид Тачева и Коста Цонев живееше в Италия. „Досега мълчах. Но ми омръзна от долни лъжи и спекулации. Леля ми Теодора е психично болен и крайно неблагодарен човек. Цял живот разчита изцяло на някой друг да се грижи за нея, да и намира работа , да и дава пари и да оправя бакиите, които не спира да забърква.

Досега баща ми и баба ми Анахит правиха това, но не смятам че е задължение на мен и майка ми. От връщането и в България финансово единствено майка ми и малката и сестра са се грижили за нея”, изригна в социалната мрежа Фейсбук дъщерята на Димитър Цонев Деси. Тя обясни още, че майка й е с високо кръвно заради спекулациите по вестниците, че Теодора щяла да бъде лишена от наследство. „Никога никой не е искал да я лишава от 50-те квадрата, които тя има по закон от апартамент от общо наследство”, категорична е Деси. 
Теодора се представя за музикантка и актриса. От десетилетия живее в Италия, където роди две деца. Голямото-момиче живее при баща си в Америка. Малкото момче е в България, а баща му е неизвестен. Сестрата на Митко Цонев реши да се върне у нас преди месеци, защото се влюбила в нашенец. Той обаче не пожелал да живее с нея. Преди две седмици тя бе настанена в болница след предозиране на медикаменти, но днес вече е добре.