Актьорът Иван Ласкин се прибра скоростно у дома след кратък престой във „Фермата”.

Още на втория ден от излъчването, той напусна шоуто, защото се почувствал зле. След медицинска консултация и изследвания лекарите са препоръчали той да остане под медицинско наблюдение. "Не знаем каква е причината. Може да е заради жегата, обезводняването, високо кръвно или защото го ужили оса", коментираха водещите Иван и Андрей.
Заради влошеното си здраве Ласкин пропусна първите задачи за участниците -да покрият една от юртите, да построят под и покрив на лятната кухня, както и пречиствателна станция за водата. Една от най-важните им задачи ще бъде и да свържат двата бряга на фермата с мост – преди да го направят нямат право да се възползват от суровините на ратайския бряг – голямата зеленчукова градина и благата от животинския отбор.

Вместо да копае и цепи дърва в земеделското шоу, порасналият Васко да Гама от село Рупча се обясни в любов на жена си, която води конкурентното предаване „ВИП Брадър”. Той я определи като най-добрата на екрана и разкри, че й е сготвил любима манджа, за да се подкрепи след края на шоуто. Скатавката му от „Фермата” предизвика гнева на зрителите : „Отвратително и сприхаво същество! Язък му на интелекта, с тоя характер, не знам как го търпят. Явно искате да има скандали във "Фермата". Толкова ли е сложно да направите сезон без известни?”, пита зрител.
„А къде е този търтей Иван Ласкин, много рано предаде фронта, я по добре да се прибере в къщи...не знам как го понасят”, чуди се друг зрител.