Попдивата Мадона подаде съдебен иск, чиято цел бе да бъде преустановен търг в Ню Йорк.

Певицата се обърна към властите в Манхатън, като причина за недоволството й станаха част от артикулите, заложени в аукциона. Сред тях попаднаха нейни лични писма, снимки и дори бельо. Искът на Мадона бе уважен, като компанията Gotta Have It така и не проведе заплануваното си събитие.

Изпълнителка на Vogue е поискала изтеглянето на общо 20 предмета от търга. На аукциона щеше да бъде продадено и писмо на Тупак Шакур, адресирано до нея. В писаните през 1995 г. редове рапърът изброява причините да се раздели с дивата. Писмото е написано в Поправителен дом, където Шакур излежаваше присъда за сексуално насилие. Началната цена на откровенията на рапъра е била 100 хиляди долара.

Припомняме, че през 2015 г. Мадона предизвика фурор, като признава, че се е срещала с Тупак известно време, до убийството му през 1996 година.

Сред останалите предмети, които певицата поиска да премахне от списъка с артикули на Gotta Have It, бяха гребен, чекова книжка и лист хартия, върху който тя е писала обиди по адрес на актрисата Шарън Стоун и легендарната Уитни Хюстън. Въпросните предмети са били предоставени на аукционната къща от бившата приятелка и консултант на Мадона – Дарлин Лутц. По думите на звездата, Лутц е взела нещата без разрешение.