"Синът ми не е престъпник. Това, което твърдят от полицията, че той е организирал нелегални залагания, е далеч от действителността. В заведението, което отдавна не работи, синът ми е ходил с приятели да играят карти и да се забавляват. Болно и обидно ми е, че всичко се представя толкова гръмко и сензационно. Не е както изглежда", заяви пред "България Днес" Нели Кючукова, майката на един от най-култовите участници в "Биг Брадър" - Панайот Кючуков-Пацо.

Повод за коментара на директорката на училището в Гълъбово бе арестът на Пацо преди дни като организатор на нелегални хазартни игри и залагания в родния му град.

"Всеки е невинен до доказване на противното. Ще видим кой е крив и кой прав. Не че моето мнение има някакво значение, но да се обвинява синът ми като организатор е абсурдно. Това не е никакво казино или игрална зала, а място, където са се забавлявали група приятели", негодува г-жа Кючукова. Тя обяснява, че заведението, в което е била предприета акцията срещу сина й, е било на бащата на Пацо и в момента не функционирало.

Въпреки убедеността на майката в невинността на сина й обаче от прокуратурата заявиха, че до края на седмицата Пацо ще се сдобие с обвинение.

"Изпратена му е призовка, в която се уведомява, че ще бъде подведен под отговорност. В момента Кючуков е на свобода, като най-вероятно ще е единственият обвиняем", каза прокурор Нейка Тенева от Окръжна прокуратура - Стара Загора. От думите й става ясно, че по време на акцията са иззети множество тестета карти, чипове, зарове и куфари, съдържащи специални пособия за хазартни игри. От събраните до момента доказателства било видно, че именно Пацо е осигурявал всичко необходимо за нелегалната игрална зала, както и мястото, където да се провеждат игрите.

"Икономическа полиция все още дооформя доказателствата по разследването, но според закона, ако бъдещият обвиняем бъде намерен за виновен като организатор, го грозят до 6 години затвор и глоба от хиляда до десет хиляди лева", обяснява Тенева.
Любопитна ирония е, че след нашумяването на бившия футболист от Гълъбово с десетките комични изцепки, образът на Пацо вдъхнови Димитър Рачков да изиграе Жоро Бекъма в пародийния "Бай брадър". Именно там той го представяше като захласнат по хазарта и незаконните залагания младеж.