Безспорно една от звездите на тазгодишното издание на събитието Met Gala беше моделът Кендал Дженър.

Сладката брюнетка, която е определяна за класическата красавица в клана Кардашиян/Дженър, не остави много на въображението, благодарение на „голата рокля“, с която мина по червения килим. Екстравагантният тоалет на Кендал, дело на дизайнерката Джулия Харт от heute couture колекцията на La Perla, е съставен само от собственоръчно боядисани 85 000 кристала.

Единственото бельо, което Кендал си беше позволила да сложи, бяха чифт дантелени прашки. Въпреки че тя ясно е заявявала, че не се притеснява да изважда на показ гърдите си, все пак дизайнерите на тоалета й се бяха постарали елегантно да ги прикрият чрез вплетени орнаменти. За радост на присъстващите обаче, моделът се беше постарала да извади на показ сексапилното си дупе.



Джулия Харт е дизайнерката на уникалната рокля на Кендал Дженър за Met GalaДжулия Харт е дизайнерката на уникалната рокля на Кендал Дженър за Met Gala.

На екипа, измайсторил роклята, са били нужни цели 160 часа денонощен труд, за да може Кендал да се превърне в една от топ звездите на вечерта. Идеята е била да се представи рокля, в която да не присъства плат. Освен това той трябвало едновременно да бъде красив, но и да позволява достатъчно движение на жената, която го носи.