Актрисата Лорина Камбурова е сред българските лица, които най-вероятно ще видим в холивудската продукция с участието на Никълъс Кейдж - „Код: 211”.

Снимките на филма, които ще се проведат у нас, стартират до няколко дни. Звездата от „Лице назаем” се очаква да кацне на родна земя най-късно средата на другата седмица. Камбурова е получила т.нар. второ повикване от екипа на екшъна, като вече е провела среща и с режисьора на проекта – Йорк Шакълтън.

Двамата успели да обсъдят сценария на филма, а американецът останал очарован от таланта на българката. Как точно персонажът й ще се забърка в опита на героя на Кейдж да предотврати банков обир, ако Камбурова получи и последната зелена светлина от Шакълтън обаче все още не е ясно. Пред „Монитор” красавицата отказа да коментира евентуалното си участие в полицейския трилър, тъй като е подписала договор за конфиденциалност.

Звездата от „Връзки” се яви на първия си кастинг за „Код: 211” в началото на март, след като успяла да се измъкне за кратко от снимките на новия сериал на bTV “Скъпи наследници”. „Отидох за 15 минути и си излязох. Не знам как тая информация е изтекла въобще. Беше точно здравей-здрасти-довиждане и – обратно, но ми се стори, че ме харесаха“, коментира тогава пред „Монитор” актрисата.

„Код: 211” ще бъде заснет основно в студиата на киноцентър „Бояна”, а сред локациите на филма попада и просторен дом по американски тертип в Панчарево. Той ще послужи като дом за героя на Кейдж – полицай през 80-те с безпогрешен нюх, който ще трябва да се изправи срещу изпечени престъпници, превъзхождащи органите на реда основно с модерните си оръжия.

Междувременно Лорина Камбурова ще представи и първия си клип заедно с актьора Росен Пенчев. Промоцията на видеото към песента „Илюзия” ще се проведе на 10 април в Mixtape 5. “Заложили сме повече на актьорството. В клипа няма да видите просто някакви пръснати кадри. Включиха се всички музиканти от екипа, а заедно с премиерата на „Илюзия” ще изнесем и едночасов концерт с всички свои авторски песни в стил рок, джаз и боса нова”, обясни пред „Монитор” Лорина.

На събитието ще присъстват нейни колеги от „Скъпи наследници” като Орлин Павлов и Дарин Ангелов, както и Стефан Вълдобрев, който включи Камбурова в новото си видео „Тази песен не е за любов”. „Поканите им са в знак на опита ни да покажем, че артистите трябва и се подкрепят помежду си”, уточни още актрисата.