Във ферма от близо 20 години се подвизават родителите на най-добрата джаз изпълнителка във фолка Есил Дюран.

„Те никога не са били прекалено амбициозни или взискателни към мен. Въпреки това обаче се стараех да не ги разочаровам по никакъв начин. Бях много отговорно дете. Не съм създавала проблеми дори по време на пубертета. Сега очаквам да видя какъв ще бъде този период и за сина ми”, намигна певицата пред bTV.

Преди броени дни тя взе първия си урок по ски в Боровец. Въпреки страха на начинаещия тя предпочете да пробва новопридобитите си умения на по-сложните трасета. На зимните приключения се зарадвал най-много 11-годишният Харис, макар да предпочита лятното слънце в двора на семейната къща край Камчия.

„Това ни е любимият период. Най-много обичаме с него да си правим „летящи” снимки – кадърът да е заснет, когато сме подскочили”, обясни звездата.

Към момента Есил се развива едновременно в музикалната и модната сфера, като признава, че с дизайна започва да с занимава „на шега”.

Вече може да се похвали обаче с две участия на „Златната игла”. „Когато правя нещо, фокусирам цялото си внимание върху него. Нямах ученическа или студентска любов например, защото преразпределях енергията си към музиката. По начало не бях влюбчива”, разкри Дюран. Сред проблемите й с мъжете, преди да срещне сродната си душа в пианиста Борис Павлов, бил фактът, че те обиквали не нея, а сценичния й образ.

„Тази Есил е луда и щура. Реално аз не съм такава и мъжете често оставаха разочаровани от това”, допълни още тя.