Луната е в знак Водолей. Не трябва да се претоварвате и да влизате в конфликти. Уязвими са коленете, долните стави. Да не се тича, да не се върви продължително или да се стои дълго време прав. Очите също са уязвими. Да не се сменят лекарствата и метода на лечение. Отделете повече време на семейството, децата, домашните дела и жилището.

Новолунието настъпва в 02:08ч. В това време Луната не се вижда изобщо. Тя се намира на една линия между Слънцето и Земята, която хвърля сянка върху нея. В това време е осветена обратната страна на Луната, която не е видна за земляните и в следващите два дни също. Наричани са дните на Хеката. Времето се счита за тежко. В безлунните дни трябва да сме по- тихи от водата и по ниски от тревата. Смята се, че броди нечиста сила по това време. Човешката енергия е отслабена, виталността е близо до нулата. Жизнените сили ще започнат да се натрупват с нарастването на Луната. Сега хората са подложени най- много на стрес, нервни разстройства и различни заболявания, тъй като имунитета е снижен. Затова и не е хубаво да се правят операции с изключение на спешните и неотложните. Човек е склонен да проявява не най- добрите черти от своя характер. Не е зле да се спази диета, вътрешно и външно очистване, да се посети църковен храм.

2 лунен ден започва от 07:49ч. Важно е в този ден да се извърши измиване на цялото тяло. Не завършвайте никакви дела. Добре е да завържете ново запознанство. Според авестийската традиция 2-ри лунен ден е като бял лист, в който предстои да пишем през новия лунен месец. Да не се дава воля на нисшите инстинкти. Хубаво е да се прояви щедрост. Старайте се да мислите позитивно и си представяйте всичко, към което се стремите по най-добрия начин. Ако вашите желания са силни и чисти, те непременно ще се сбъднат в най-кратки срокове. Използвайте да построите своя ментален модел (подробно планиране) на събитията и делата за предстоящият лунен месец. Избягвайте ненужните контакти. Денят е преизпълнен, пренаситен с апетит. Човек може да изпита желание да погълне всичко, не само храна. Но всичко, което приеме трябва да се усвои, иначе ще стане затлачване в организма. Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Ако си представите хора или храна и ви се повдигне, значи са вредни и трябва да ги избягвате. Необходимо е да се развива щедрост и умение да отдаваме на другите. Не само ние да вземаме, но и да даваме на другите. Не трябва да има съжаление за онова, което даваме.

Секс - Това е най-доброто време да изпробвате нови сексуални техники, любовни игри, позиции. Ако желаете да синхронизирате своите ритми с тези на Вселената, то устройте си малък сексуален празник.

Подстрижка – подобрява здравето и състоянието на всички органи на чувствата – очите, слуха, прочиства носовите канали. Освен това подобрява работата на отделителната и храносмилателната системи. След подстрижката в този ден, косите ви може да започнат да се навиват.