Днес се чества св. апостол Филип, който е един от дванадесетте апостоли на Христос и празнуват Филип, Филипа, Фико, Фильо, Филко, Филчо, Фичо, Фила, Фика, Филипина, Филипка, Филка, Фитьо, Пина. Името Филип означава човек, който обича конете и отговаря на зодиакалния знак Скорпион и негова планета-защитник е Плутон. Дърво покровител - липа; цвете - карамфил; сезон - есен; щастлив ден - вторник; неблагоприятен ден - понеделник. Символ хранител - черен кон. Препоръчва му се връзка с жени носещи имената Ада, Анжела, Белла, Тамара, Юлия, Янина. Филип има мощен запас от енергия. Добри дати за него са 8, 16, 24 на всеки месец и особено, ако се падат във вторник. Филип обича ярките, запомнящи се тържества. Би му харесало да устрои празника си в ресторант, просторна зала с много светлина. Избирателен е по отношение на гостите си. Общува само с тези, които му симпатизират и му се възхищават. Обича модните парфюми със страстен аромат, модни дрехи. Ако му поднесете прост сувенир, той ще реши, че не го дооценявате и не го уважавате достатъчно. Викайте му гальовно Фил, Филенка, Филюша.

Луна в знак Телец. Избягвайте да напрягате гласовите връзки и пазете гърлото от простуда. Уязвими са ушите, челюстите, особено долната, гърлото, врата, щитовидната жлеза. Без причина може да ви се схване врата или да започне да боли гърлото. Избягвайте посещението при зъболекар. Психо-емоционалния фон на този период е неблагоприятен за Лъв, Скорпион и Водолей. В храната на всички знаци трябва да има минерални соли и морски продукти, съдържащи йод. Към нетрадиционен метод на лечение могат да се обърнат жените Раци. Като грижа за лицето са ефективни процедурите, свързани с дълбоко въздействие на кожата и тъканта. Преди поставяне на маски, направете дълбоко почистване. От кремовете най-ефективни са мазните кремове с биоактивни компоненти и морски добавки.

От 15:53ч Луната започва да се движи на празен ход до 03:24ч през нощта. Всичко важно се постарайте да свършите преди това. По същото време е пълнолунието, наричано още Суперлуние, тъй като Луната е най-близо до Земята и изглежда по-голяма и свети по-ярко.

15 лунен ден до 17:28ч, често носи кратковременно блаженство, сменящо се от дълго разочарование най-вече в любовта. Това е опасен ден, период на плътските изкушения, правещи хората податливи на пороците. В този период трябва да се практикуват всички форми на аскетизма, да се побеждава плътта, борба с изкушението, за да останем чисти. В противен случай започва да се руши астралното тяло. Активизират се тъмните сили, затова хората са психически по-уязвими през този отрязък от време и не се препоръчва нищо да се започва. Емоционално нестабилно време, което ще се отрази най-вече на жените. Имайки това предвид, не се захващайте да изяснявате отношения. Нищо добро няма да излезе от цялата работа. Противопоказни са рискованите действия и авантюрите. Всякакви неконтролируеми емоции могат да доведат до непредвидими последствия. Днес се засилват възприемчивостта, проницателността и се активизират творческите способности. Да се обърне внимание на панкреаса и диафрагмата. Препоръчва се гореща храна и от рода на бобовите. Не трябва да се консумират ябълки. Болестите възникнали днес не са опасни. Пазете се да не ви излъже по-хитър човек.

16-ти лунен ден (след 17:28ч до 18:16ч на другия ден) е един светъл и хармоничен ден, в който следва да се избягват спорове, критики, всякаква агресивност и безцеремонност в поведението. Това в последствие може да се отрази на здравето, тъй като астралната енергия е в упадък. Денят е свързан с Божията искра. Повишението на температурата на тялото е знак за благодат, както усещането за студ свидетелства за недоволството на вашия Ангел-Хранител. Счита се за благоприятен ден за начало на нови дела. Нараства влечението към красотата и изкуството. Общуването с близки приятели носи истинско удоволствие. Добре е да се завършват дела, да се връщат дългове, да се помирявате с хората, да си прощавате и да възстановявате отношения