Дарина Йотова-Dara сподели, че дебютното й парче "К'во не чу" съвсем скоро ще има и своята англоезична версия.

"Вече е записана. Мелодията е една и съща, текстът е коренно различен от българския. Не мисля, че ще снимаме нов клип на нея, защото нямаме време. Подготвяме втората ми песен и видеоклип, а първата трябва да се пусне навън" - разказа тя в "Преди обед" по БТВ.

Предстоящият сингъл също е динамично парче, издаде изпълнителката на Вирджиния рекърдс като не изключи вероятността да реализира след време и балада. "Нещо по-бавно може би ще пусна през зимата, когато го усетя, тогава" - каза певицата.

Dara си поставя много цели, които ще преследва. Не крие, че има по-смели мечти и те са свързани с музикална кариера извън пределите на България.

"Искам да се развивам като изпълнител не само тук, но и навън. Може би всеки артист го иска, но повечето са се затворили и мислят, че талантът им може да стигне само до тези граници. Продължавам да се развивам, да пея, да свиря на пиано, сега и да танцувам, разни кръжоци извън България също" - обясни тя.

С нарастване на популярността и успешният й първи сингъл, младата звезда присъства все по-често в медийното пространство. За нея се пишат много неща, сред които и доста пикантни като това, че взема твърди наркотици, че копира Гери - Никол, че дупето й е увиснало и пр.

"С толкова танци дупето ми /с извинение/ да е увиснало - никакъв шанс. Аз съм на 17 години, толкова съм млада! С Гери-Никол нямаме нищо общо - нито като песни, нито като концепция и т.н. За България - ок, виждат само две 17-18-годишни момичета, които правят нова музика и това означава, че се копираме една друга, че аз я копирам нея, което няма нищо общо с реалността, понеже аз имам други приоритети, други цели, излизам навън, а хората навън виждат, че ние сме различни. Те правят разлика между едното и другото" - разяснява младата надежда на БГ музиката.

Дарина Йотова смята, че с Гери-Никол са успели да останат приятелки, въпреки популярността си и това, че са конкурентки на музикалната сцена.

Покрай медийните спекулации, че е употребявала дрога и била арестувана, най-уязвима се оказала майка й, която страшно много се притеснявала от писанията.

"Майка ми беше много притеснена, когато излезе тази статия. Казах й: "Мамо, нямам 18 още, ако се случи такова неща, първо на теб трябва да ти звъннат, ти си ми настойник... На кого биха звъннали първо, на вестниците или на теб?" - и тя: "Ох, добре, извинявай, ама може ли така да пишат за теб...." Ами може, хората със злоба го правят. Да не говорим, че може би е платено, за т.нар. "черен пиар", но няма лошо, хората още повече ми виждат името. Всеки, които има малко завист в себе си, може да го направи това" - категорична е Dara.