Тази седмица в “Автограф” гостува Яница. Броени дни след появата на новата й песен “В пет ми звънни” певицата е щастлива, че отново е успяла да зарадва почитателите си. Тази така дългоочаквана песен според нея си заслужаваше чакането, тъй като за да стане един проект хубав и качествен е необходимо повече време, през което да се прецизират текста и мелодията и да се изясни концепцията за видеоклипа.

“Малко по-бавно станаха нещата с тази песен, но предпочитам така да създавам проектите си, за да са стойностни и добре изпипани, отколкото да пускам нещо, което не съм обмислила и не съм почувствала. Когато повече контролирам нещата и ги мисля, се получават по-добре. Въпреки че през годините съм имала проекти, които са се получавали много бързо и много не съм се замисляла върху тях, но не съм съжалявала. Всеки път е различно”, споделя Яница.

Певицата разкрива, че за песента “В пет ми звънни” са й предложили два текста, от които единия е бил точния текст.

“Исках да изпея точно такъв тип песен с такова послание. И тъй като последните ми песни са с по-закачливи и по-леки текстове, реших, че трябва да заложа на по-сериозна тема и по-сериозен текст”.

За мелодията Яница се доверява на композитора Николай Пашев, с когото работи не за първи път. Радва я факта, че когато младите композитори са надъхани и имат хъс за работа и желание да се доказват, да правят хубави проекти, това влияе и на нея и я мотивира.

“Когато се получават нещата, придобиваш по-голямо самочувствие. Чувстваш се здраво стъпил на земята, ставаш по-уверен. Разбира се, рутината през годините, която съм натрупала, си казва думата. Благодарение на нея сега си виждам грешките, които съм допускала през моята кариера. Сега вече знам какво точно трябва да направя. Някакси на човек му идва в един момент времето да се изяви и да му се получат нещата”, казва певицата.



Според Яница, когато пускаш даден проект, въпреки че се стараеш, даваш всичко от себе си, никога не знаеш как ще го приемат хората и дали ще го оценят положително или отрицателно.

“Когато излезе “В пет ми звънни”, същия ден вечерта имах участие в Сливен, където трябваше да я представя за първи път пред публика. Няма нищо случайно, защото преди време точно в тази същата дискотека изпях за първи път “Всичко чуждо пожелаваш” и след това песента отбеляза голям успех. Радвам се, че феновете в Сливен са ми на кадем и на късмет. Дори имаше хора, които я знаеха и пееха заедно с мен, въпреки че бяха минали само няколко часа след премиерата й в Planeta Official”.

Относно личния си живот и любовта Яница казва, че не обича да говори на тази тема. Издава само, че има човек до себе си от доста време.

“Обичам, чувствам се обичана, желана и щастлива, което е най-важното. Надявам се да ми личи и по излъчването, и в работата. Защото когато човек е щастлив в личния си живот, това се отразява на всичко останало”, споделя още Яница в “Автограф”.

Източник: Planeta.tv, снимки: Веселин Скерлев