Да стреля с шеги на тема „Игра на тронове“ като продавачка в магазин за компютърни игри в Ел Ей – това бе задачата на Мейси Уилямс, която в култовата фентъзи сага играе Аря Старк.

Дегизирана с джинси и семпла сива тениска, актрисата раздаваше безплатни DVD копия от последните сезони на сериала, както и мърчандайз джаджи, сред които и кукла с лика на нейната героиня. Общувайки с клиентите тя се представяше като Лорейн и упорито отричаше да има нещо общо с шоуто на HBO.

“Това не съм аз, това е свирепо момченце“, каза Уилямс на младеж, разглеждащ въпросната кукла. В замяна на всеки продукт, свързан с кървавия епос по книгите на Джордж РР Мартин, британката искаше от посетителите да изиграят сцена от шоуто. Така влюбена двойка симулира момента, в който Денерис Таргариен се мята на гърба на дракона си и отлита в неизвестна посока, а друг ентусиаст се сгърчи на земята по тертипа на отровения Джофри Ланистър.

Част от клиентите не се хванаха на номера на Мейси и директно й поискаха автограф. В скритата камера, с която бе проследен експериментът, се чу и неизбежния въпрос „Мъртъв ли е Джон Сноу?“. „Чувам, че „Игра на тронове“ е странно шоу, изпълнено с дракони и кръвосмешения. В него всеки умира“ и „Коя е любимата ти сцена на смърт?“ са част от репликите, с които Уилямс забавляваше феновете.

Един от тях отсече „Ти си 100% момичето, което играе Аря“, а тя отвърна със свенлива усмивка „Чувам го непрекъснато и приликата с Мейси Уилямс започва дори да ме притеснява.“ Необичайната трансформация на Мейси в продавачка бе част от промокампанията на HBO за сезон шест, чиято премиера у нас е в понеделник.