search icon
search icon

Лили Иванова стана йога на 76 години

По примера на много световни знаменитости, нашенката се е захванала да практикува гъвкавия спорт

Лили Иванова няма умора и докато наборите й се оплакват от артрит, коксартроза и неудобни бастуни, естрадната легенда започна редовни упражнения по йога, пише столичен седмичник.

По примера на много световни знаменитости, нашенката се е захванала да практикува гъвкавия спорт, оставяйки се в ръцете на професионално гуру-60-годишната легенда Митко Каучука.

От втората седмица на януари Лили 4 пъти седмично има йога сеанси. Едночасовите тренировки се провеждат в дома й, като гуруто прибирал по 40 лева на час. По време на тренировките той разяснявал на певицата теорията за движенията, медитацията, мантрата.

Напук на очакванията и възрастта си, 76-годишната любима изпълнителка на българите била гъвкава като газела. Това удивило Митко, който е обиколил целия Далечен Изток и е видял какви ли не йога екземпляри.

Сега обаче Каучука бил смаян от завидните умения на новата си ученичка, която се справяла безпроблемно дори с трудни и за напреднали пози. Тя чупела стойки, вдигала си краката по врата, извъртала си ръцете зад гърба при това без да охка.

Близки до кубратската легенда споделят, че йога мераците й пламнали, след като разбрала от пресата за успехите в същата дейност на Йорданка Христова. За да докаже, че и тя е във форма, Лили започнала тренировките веднага, а в плановете й влиза и демонстрация по една от националните частни телевизии на придобитите умения.

Свързани новини

Още от hotnews

Коментари