Новият тийзър на сериала на HBO „Игра на тронове“ потвърждава може би единственото сигурно нещо в сагата – никой не е застрахован от смъртта.

Текстът по-долу навярно разкрива детайли от сюжета на шестия сезон на „Игра на тронове“.

Видеото, малко по-дълго от минута, бе излъчено по НВО преди новия сериал на телевизията – „Винил“. То е изцяло ситуирано в Къщата на Черното и Бялото, където в момента живее Аря Старк. За секунди виждаме лицата на редица вече мъртви герои – родителите ѝ, брат ѝ Роб, крал Джофри и Джон Сняг (явно наистина загинал, въпреки спекулациите), предава ploshtadslaveikov.com.

Финалът е зловещ. Виждаме главите на персонажи, които последно бяха съвсем живи – самата Аря, Денерис Таргариен и дори Тирион Ланистър.

В края на последния сезон бяхме оставени да гадаем какво се е случило с някои от най-знаковите персонажи от Седемте кралства. Джон Сняг беше наръган и издъхна в кръвта си на Вала, а Санса Старк и Теон Грейджой скочиха от крепостната стена на Зимен хребет. Снимки от бъдещите серии показват, че Санса и Теон все пак са оцелели – но нищо за Джон.

Едно е ясно – сезон 6 на „Игра на тронове“ ще предложи поредица от обрати, много кръв и изненадваща смърт. Както наскоро каза Софи Търнър, която играе Санса:

„В този сезон има много шокиращи моменти, гигантски е. Това е най-силният сезон до момента.“