Музикантът Дейвид Бауи пожелал прахът му да бъде разпръснат над остров Бали, пише New York Daily News. Както се отбелязва в завещанието, това трябва да стане в съответствие с будистки ритуал. В документа се уточнява, че артистът е бил кремиран на 12 януари в Ню Джърси.

В завещанието също се говори, че цялото състояние на Бауи е оценено на около 100 милиона долара. То ще остане за неговата съпруга Иман и децата им Дънкан и Александрия. Също така артистът е оставил два милиона долара на своята помощница Корин и един милион на бившата гледачка на сина му Марион.



В средата на януари бе съобщено, че Бауи е пожелал да се запази в тайна мястото, където ще се съхраняват тленните му останки, за да не се превърне могилата в център на феновете му.

„Той искаше да бъде запомнен с постъпките си, докато е жив, а не като паметник. Най-важното за него бе да се съхрани творческото му наследство", заяви близък на семейството на музиканта пред The Mirror.

На 14 януари стана известно, че музикантът ще бъде кремиран в Ню Йорк. Нито един от членовете не семейството, нито близките му не присъстваха на церемонията.

Източник: slava.bg, сн.: Getty Images/Guliver