След Instagram и Entertainment Weekly рейтинг на най-популярните моделки за 2015 година направи и социалната мрежа Tumblr.

Двайсетката на най-най е оглавена от Кендъл Дженър, най-младата от клана Кардашиян. Тя остави зад себе си такива прочути колежки като Кара Делевин, която обяви тази година, че слиза от модния подиум, и Джиджи Хадид, наследничка на друга гръмко име – тя е дъщеря на Йоланда Фостър.Делевин и Хадид са съответно втора и трета.

Веднага след челната тройка се нареждат Карли Клос и Кандис Суейнпол, която затваря челната петорка. Следват Наоми Кемпбъл и Кейт Мос, които явно не искат да отстъпят мястото под слънцето на новото поколение моделки. После идва ред на Роузи Хънтингтън-Уайтли, Джордън Дън и десетата Тейлър Хил.

Втората десетка започва с Бела Хадид, сестрата на Джиджи, изпреварила Айю Джонсън и дори Адриана Лима. На 14-то място е Емили Райтаковски, а след нея е отдавна забравилата подиума Алекса Чънг. Ред по-надолу е Иман Хаман. Рейтингът се затваря от Кико Мицухара, Тайра Бенкс, Хейли Болдуин и Лили Олдридж, пише БГНЕС.

Сн.: Getty Images/Guliver