Една от любимите български музикални звезди – Глория се включи в благотворителния концерт в подкрепа на инициативата на UNICEF и BTV “Заедно от детската градина”.

Певицата изказа своята подкрепа към кампанията с изпълнение на песента “Утре ще е по-добре”, а освен нея близо 100 популярни личности взеха участие в благотворителния концерт-телетон. Всички те се ангажираха лично с каузата за промотиране правата на децата и набиране на средства за създаване на приобщаваща среда за обучение на деца със специфични потребности. Посланието достигна до милиони зрители в България и по света, а хиляди от тях се ангажираха с каузата. Над 16 000 души станаха БЛАГОДЕТЕЛ-и с месечни дарения от 5 лева в подкрепа на правото на децата със специфични потребности и децата с увреждания да живеят, учат и играят наравно със своите връстници – “Заедно от детската градина“.

С тези месечни дарения УНИЦЕФ и партньорите ще изградят в следващите 2 години модел за приобщаваща среща в около 12 детски градини, който след това би трябвало да се приложи от националните власти в цялата страна – за всички деца на България.

През годините Глория неведнъж се е присъединявала към различни социални и благотворителни инициативи, с което отново разкрива, че освен доказан професионалист е и човек с голямо сърце.

снимки: UNICEF България и Глория, източник: planeta.tv