Невероятен удар по егото на съквартирантите в „Биг Брадър Ол старс” нанесе Биг Брадър.

Той ги раздели на две групи и ги накара да дешифрират „загадката на фараона”, но тайно помагаше на единия отбор.Загадката се състоеше в това участниците да успеят да дешифрират връзката между цветовете на дрехите си, номер на тениските си, маски на животни, които носят, и определена дума. Всъщност логика в задачата нямаше, а привилегориван беше отборът на „сините”, които спечелиха безапелационно.



Червените губещи много искаха след края на играта да разберат какъв е кодът, за който се твърдеше, че елементарен и е за малки деца. В този отбор бяха Соня Колтуклиева, Ваня Джаферович, Къци Вапцаров и Ваня Червенкова. Последната се травмира особено силно от факта, че не е разгадала загадката.

Мисията на останалите беше да не се издават, че всичко е било нагласено. Така на настояванията да кажат как са решили задачата те отговориха уклончиво и надменно. Това депресира още повече Ваня Червенкова, която се разстрои от факта, че трябва да признае, че е глупава.

От мъка бизнесдамата изпи на екс чаша алкохол. Това не помогна и тя се разплака. Към нея притича Евгени Минчев, който започна да я утешава. Той даже й пя, а след това я целуна по устата.

„Толкова ли сме тъпи? И некадърни. Чувствам се много малоумна, като олигофрен”, проплака Червенкова.

„По-елементарният ум по-лесно възприема”, опита се да остроумничи Колтуклиева. Червенкова, обаче, продължи да реве.