Галена винаги е в отлична форма, защото спортува много, а през седмицата се старае да не се храни калорично. Но после идват уикендите и неделните “мръсни дни”. Тогава тя си позволява да наруши режима си с нещо висококалорично, пише signal.bg.

“Мисля, че това е доста добър вариант за всички жени, които се лишават от любими неща – един мързелив неделен ден без фитнес, пред телевизора и със семейството, в който да си позволят абсолютно всичко, което им се яде. Е, все пак не в неограничени количества”, смее се Галена.

Отскоро в семейството има нова традиция. В неделя цялата къща ухае на домашна баница, защото тя и синът ѝ Стефан, който тази година е първолак, я приготвят заедно. Имат си разпределение на задълженията – Галена реди корите, Стефчо слага материал, после тя е на маслото, той троши сиренето.

Стефан обича българските гозби, които майка му от време на време приготвя. Прави мусака, пълнени чушки, но картофената яхния му е фаворит. Обича я толкова, че България започнала много да му липсва след третата седмица от екскурзия в чужбина.

Галена и съпругът ѝ – бизнесменът Галин Атанасов, пътуват до екзотични места всяка година през януари. По това време на годината тя си взема годишната почивка от 20 дни. Последно били в Бали и Сингапур.

“Към втората-третата седмица Стефчо направо изпадаше в истерия, като дойде време да се седне на маса, защото все се сещаше за картофена яхния. Направо започваше да плаче – толкова му се беше дояла”, смее се майка му.



Именно от такива екскурзии двамата с Галин събират идеи за основа на по-екзотични и завъртени гозби, които той да приготви в България. Много от личните им импровизации са станали част и от менюто на ресторанта, който отвориха във Велико Търново преди 3 години. Всички давали идеи за това какво да се сервира.

И все пак Галена рядко се застоява в кухнята, защото там по-често майстори Галин. “Не че не умея да готвя. Просто съм късметлийка, защото той обича да готви много повече и не го прави по задължение – това е любимото му хоби. Искрено се забавлява и се справя дори с неща, които никога не е правил”, казва съпругата му.

Ако все пак и на нея ѝ остане време и ѝ се прииска да се развихри с нещо сладко и по-сложно за приготвяне, допитва се или до “Гугъл”, или до майка си. Звъни ѝ по телефона и получава подробни инструкции.

Денят на певицата започва в ранния следобед, защото обикновено приключва около 4,00-5,00 сутринта след участие. Затова тя пропуска закуската и се храни два пъти на ден – около 14,00-15,00 и към 19,00-20,00 ч. В по-късните часове се старае да не яде.

“Не прилагам всичко, което знам на теория – за съжаление, практиката е нещо различно. Начинът ми на живот не ми позволява да спазвам стриктно здравословното хранене, тъй като постоянно съм на колела. При срещите ми с всички диетолози през годините винаги се стига до старта на деня – закуската, която аз пропускам. От една година пия кафе с малко мляко и мед – това е моята закуска”, признава певицата.

Заради натоварения график понякога не ѝ остава време и за козметик. Но отскоро винаги има подръка домашен скраб. “Има един сайт за домашни рецепти, който много обичам да посещавам. Там видях тази идея за скраб със сода за хляб и мед. Изпробвах я и останах много очарована от ефекта. Пак стигаме до извода, че натуралните неща са най-полезни. Особено когато в рецептата има и мед”, казва Галена.

Източник: "24 часа"