Неминуемо Иво Танев бе един от най-интересните съквартиранти в тазгодишния сезон на „ВИП Брадър". Гологлавият шоумен бе един от главните персонажи в риалити шоуто, но за жалост камерите се насочваха към него предимно когато бе в епицентъра на скандала.

Прям и директен, Иво споделяше мнението си за всеки от съквартирантите, което, освен техния гняв, му навлече и този на зрителите, които в понеделник вечер го подкрепиха с най-малко есемеси, пише ''Всеки ден''. По същия начин Танев бе откровен и когато отговаряше на нашите въпроси. Чуваме се по телефона часове след изгонването му от „ВИП Брадър". Иво говори бодро, въпреки че почти не е спал.

- Как се чувствате след излизането си от Къщата на „ВИП Брадър"?

- Много исках да изляза, това е истината. В момента се чувствам прекрасно, но през последните две седмици в Къщата беше някакъв ад, там просто не беше моето място. Пространството бе пропито от едно двуличие, в което не се чувствах добре. Част от хората вътре не заслужават да са на финал, защото те не са това, за което се представят.

- Беше ли важно за вас да стигнете до финала?

- Не, категорично. Съквартирантите дори си мислеха, че цялото ми поведение вътре е продиктувано с една-единствена цел - да стигна до финала. Едва ли не, че съм чистел и готвел, за да мога да победя. Абсолютни глупости - правех всичко единствено за тях и за да може да се чувстваме добре под един покрив. За мен финалът не е важен под никаква форма, дори в живота си никога не се състезавам. Това са болни амбиции и губене на излишни нерви. Светогледът ми към живота е да живеем по-спокойно и в мир.

- Какво ви подтикна да влезете във „ВИП Брадър" и лесно ли взехте решението?

- Истината е, че три години поред продуцентите на предаването ми предлагаха да вляза в шоуто, но аз все отказвах, тъй като имах предвидени други ангажименти. Тази година обаче нещата при мен бяха по-планирани и реших да се подложа на този експеримент. Да не забравяме обаче най-важната част, която е подтикнала всеки да влезе - парите. Който ви каже, че не е влязъл за пари, е абсолютна лъжа. Всички вътре до един са влезли за пари. Кичка и Луна разправят, че за тях предаването е предизвикателство, но е повече от ясно, че са в риалитито заради финансовия резултат. Фалшиви хора са, Луна дори не искам да я коментирам... За мен в Къщата Кичка бе един злостен човек, който непрекъснато търси повод да се заяжда с всички останали и трови по всякакъв начин атмосферата. В реалния живот каква е Кичка, не ме интересува и не искам и да знам, но в предаването тя бе такава.

- С кого от съквартирантите си бихте пили кафе след края на предаването?

- С удоволствие бих се видял с Джино, той е един страхотен младеж. С Ернестина и Гъмето също си допаднахме много. С дует „Ритон" се познаваме много добре, както и с Кристина Димитрова. Останалите хора не ме вълнуват и не са част от моя свят.

- Държахте се изключително нападателно към Светлана Василева, наричайки я „тумор на обществото"...

- Да, тя си заслужава всички тези думи, защото това момиче има тотално сбъркана ценностна система. Тя е сигурна, че в живота може да се справи благодарение на джуки, цици и тутурутка. Аз съм категорично против такова нещо и не желая да имам нищо общо с нея.

- Паралелно с обидите обаче вие я и пощипвахте по дупето. Бихте ли й се извинили?

- Това са преднамерени монтажи, това не е истина, направено е единствено да има хляб и зрелище. Пощипванията ми са били единствено закачка, какви мераци може да имам към нея, как може дори да се спекулира с тази тема?! Всичко приключи, та аз дори й казах толкова лоши неща в лицето. Как може едно щипане да се превърне в тема за разговор - хората просто обичат клюки и простотии.

- Зрителите го видяха...

- Това е закачка, изкарана от контекста. Като го покажат 40 пъти, хората си мислят, че е ежедневие. Светлана е човек, с когото не бих се видял извън Къщата. С нея няма какво да си кажем, ако седнем на кафе. Евентуално, ако тя стане нормален човек и напредне в развитието си, може и да се видим, но истината е, че в момента тя се държи като 13-годишно момиче. Акълът й е като на малко дете, не е прочела и 3 книги, какво да си кажа с нея?

- Посочихте Светлана като проблем на обществото...

- Тя е част от големия проблем на България и най-вече, че медиите й дават власт, пишат за нея и се занимават с личността й. Тя няма никаква обща култура, черпи познания единствено от жълтата преса. Смешно е да си на 30 години и да не знаеш столиците на Европа. На това момиче се обръща незаслужено голямо внимание заради това, че се фръцка с приятелки по моловете. Нелепо е хората да знаят нея, а да не са чували за Райна Кабаиванска примерно. Сред моделките обаче има и качествени момичета, нека не заклеймяваме всички под общ знаменател - Никол Станкулова, Яна Грудева, са великолепни манекени, умни жени с присъствие и стил. Инак големият ни проблем са нашите политици, закони и манталитетът ни.

- Бихте ли влезли отново в подобен тип предаване?

- Да, но ако всичко се излъчва едно към едно на живо, както се е случило, а не да се правят монтажи. Когато имаше живи включвания, зрителите виждаха кой съм аз, всичко останало е монтаж. Това е моето мнение. Първите две седмици в Къщата беше много приятно, но очаквах, че нещата няма да продължат по този начин. Знаех, че ще трябва да провокирам интриги, все пак това ми беше мисия, поставена от „Биг Брадър", трябваше някой да е първи, на мен се падна тази „чест" и веднага се превърнах в лошия. Казах каквото мисля за всички, което не се хареса на много от съквартирантите, тъй като егото им е по-силно от това да разберат истината за себе си.

- Казахте прекалено тежки думи на много от съквартирантите ви, смятате ли, че дължите някому извинение?

- Всичко, което съм казал, те са си го заслужили на 200%. На кого да дължа извинение? Да, пресолих манджата в разговора със Светлана, но не си оттеглям нито мнението си за нея, нито становището си за нейното незнание. Категоричен съм обаче, че не й дължа извинение, дори напротив - малко й бяха думите ми, трябваше повече неща да й кажа.

- Още във визитката си при влизането си във „ВИП Брадър" Люси ви нападна и заяви директно, че не ви хареса. Имате ли отколешен конфликт с него?

- Да, изгледах я веднага, след като си тръгнах от шоуто. За него имах прекрасно мнение и таях добри чувства. Не мога да повярвам откъде му е дошло да говори такива неща по мой адрес. За мен Люси се оказа едно голямо разочарование. Де факто с него нито сме се карали някога, нито сме имали вражда, напротив - аз дори съм го викал да работи във фирмата, която менажирам. Давал съм му възможност за изява, плащал съм му за това нещо. Отделно имаме общи приятели, които ни свързват. Не мога да си обясня защо е говорил такива неща за мен. Питайте го него най-добре.

- Какво е цялостното ви мнение за риалити форматите? Дъщеря ви Албена участва в „X Фактор".

- Предаванията са хубави и интересни, стига да са реално представени и да не се правят режисьорски манипулации, но като гледам, действителността е съвсем друга - „ВИП Брадър" е едно шоу с голяма доза манипулация.
Колкото до дъщеря ми и участието й в „X Фактор" - както виждате, това риалити нищо не дава, то единствено консумира талантите, младите хора, правят си шоуто за 3 месеца и до там. Единственото хубаво там е, че победителят получава парична награда, тъй като поне това е някакъв вид компенсация, преди нямаше и пари, което си е чиста подигравка. В „X Фактор" няма продуценти, които реално да грабнат талантите и да ги направят успешен музикален продукт.

- С какво се занимавате в последните години, след като слязохте от екрана на предаването, което водехте - „Треска за злато"?

- Мениджър съм на един голям шоурум и конгресен център - „Рейнбоу плаза". Това е голяма зала, в която не спираме да провеждаме мероприятия, концерти, партита, семинари, конференции и т.н. При нас се снимат още и предавания, в момента организираме „Мис България", традиционно сме домакин и на „Жена на годината".

- Липсва ли ви телевизията и изпитвате ли носталгия по времето, в което бяхте на екран?

- О, не! Непрекъснато съм в някакви медии, така че нито телевизията ми липсва, нито славата. Имам си своите ангажименти, гледам да си върша работата и това ме удовлетворява. В семеен план се чувствам изключително щастлив. Радвам се на 3-годишното си внуче и се старая да обръщам повече внимание на семейството си.