Мики Рурк призна за тежък период от живота си, в който бил на крачка от самоубийството. Но когато насочил пистолета към главата си, кучето му попречило да дръпне спусъка.

„Това беше много труден период от живота ми, бях в жестока депресия и постоянно се самонаранявах. Един ден бях в килера, реших, че просто не мога повече и взех пистолета. Докато се чудех в коя част от главата да се застрелям, чух, че кучето ми плаче. Погледнах и го видях да ме гледа... а погледът му беше такъв, сякаш казваше – сега кой ще се грижи за мен? Това ме накара да сваля пистолета“, разкри 63-годишният актьор.



За съжаление любимото му куче – чихуахуато Джак, почина през 2002 година след сърдечен удар. Но Мики Рурк не се предал лесно и дори му правил изкуствено дишане уста в уста в продължение на 45 минути. След като не успял да го върне към живота, занесъл тялото му в църква, за да го благословят.

Мики Рурк много обича кучетата и никога не е оставал без четириног домашен любимец. Преди време актьорът заяви: „Понякога, когато си самотен, всичко, което имаш, е кучето ти. Кучетата означават всичко за мен.“