Абсолютна легенда във фолка, а от месец насам и истинска телевизионна сензация, Луна прикова цялото медийно внимание към себе си в рамките на месец.

Многобройните ангажименти в графика й показват, че в близко бъдеще името й няма да отсъства от светлината на прожекторите. Разговаряме с Луна два дни след изгонването й от „ВИП Брадър", а тя самичка споделя в началото на интервюто, че за нея няма неудобни въпроси и би говорила спокойно за всичко. „Нали интервюто с мен ще е на първа страница? Най-отпред, с големи букви?! Това е единственото ми условие към вас", казва тя в началото на разговора. След като й обещаваме, интервюто й за вестник "Всеки ден" започва.

- Как се чувствате след излизането си от Къщата на „ВИП Брадър"?

- Победител, разбира се! Главният герой си тръгва, „Биг Брадър" осиротя без мен. Приятно съм изненадана, тъй като хората говорят, че аз победих „Биг Брадър". Всички ме наричат „феномен", как да не ме ласкае това?

- С какви емоции си тръгнахте от шоуто?

- Всичко, което направих в Къщата, бе съзнателно - моята стратегия, изявите ми на артист и превъплъщенията ми ги направих с изключителна лекота, но аз не показах много от своите качества. Саможертвах се в името на медиите, целейки да им благодаря за съвместната работа през годините, тъй като успехът ми се дължи на тях. Извинявайте, но България е в предизборна кампания, а всички говорят за мен.

- С какво ще запомните престоя си?

- С лекотата, с която протече предаването. Имах ясна и желязна стратегия. Та аз едва си мръднах единия пръст, за да направя и покажа това, което сторих. Всяка моя дума имаше послание и то се разбра от интелигентните хора, каквито в България преобладават. Защото за мен българският народ не е прост и необразован, както го нарече Здравко. Той определи пенсионерите ни с минимална пенсия като необразовани, респективно и голяма част от колегите му, които също изнемогват и мизерстват. Това е недостойно да го каже който и да е човек, камо ли ВИП, за какъвто се има той.

- Използвахте ли появата си в шоуто, за да дадете нов старт на кариерата си?

- Направих своята кариера, когато имаше шоубизнес, когато трябваше и когато имаше конкуренция. Нямам нужда да се преродя на сцената. Отново бих влязла в подобен тип шоу, ако трябва на бял кон, ако трябва на черно магаре!

- Бихте ли запазила приятелски отношения с някои от съквартирантите ви извън къщата и с кои?

- Не съм била в лоши отношения с никого от съквартирантите ми. Нападките, които те отправиха към мен по време на престоя ми, показаха единствено тяхната същност.

- Докато бяхте в шоуто, не спря да се спекулира с вашия произход и че всъщност рожденото ви име е Лухче, а впоследствие сте си го сменила на Луна? Каква е истината?

- Напрежението и конфликтите на етническо ниво са изключително неприемливи, защото аз съм човек, който обединява, а не разделя хората. Обиколила съм половината свят и съм научила, че доброто побеждава и че всички сме равни. Показах си личната си карта, смятам този въпрос за изяснен, при раждането си съм била кръстена с името си Луна. Относно произхода ми - обичам Турция, за първи път бях там през 2001 г., след като отидох да изнеса концерт с Мустафа Чаушев. Ида ли в Турция, всички ме носят на ръце. Имам голям имот в Турция, тая единствено топли чувства към този народ. Пея и говоря на турски, заради публиката ми там, проговорих езика в Истанбул, макар да се спекулира, че зная турски от детството ми в Шумен, но това не е вярно.

- Какви езици говорите?

- Български, турски, английски, руски, сръбски, малко немски и цигански.

- Какво е вашето образование?

- Образованието на живота. Платила съм си най-скъпото - аз съм изключително скромен и семпъл човек, обикновено момиче, чиито корени са от село Вехтово.

- По какъв начин протече детството ви?

- Израснах в село Вехтово, Шуменско, откъдето е баба ми. Още в детска възраст съм слушала песните на Лили Иванова и Емил Димитров, който ми беше личен приятел приживе. Израснах с Ботев, Левски, знанието, книгите, чистотата на душата и Бог. Искам да оставите семейството ми настрана, тъй като влязох във „ВИП Брадър" сама, а не с когото и да е от роднините ми.

- Къде протича животът ви през последните години?

- Живея между няколко континента - Австралия, в Западната част на континента, където ми е любимото място след България. Прекарвам голяма част от времето си още в Америка и Европа. В момента съм си у нас, за да отделя повече внимание на семейството си след смъртта на баща ми, светла му памет.

- С какво се занимавате в последно време?

- Съчетавам полезното с приятното, което означава, че имам бизнес, работя и си почивам.

- Много се спекулира и с мъжете до вас...

- Имам изключително заможен човек до себе си, който има достойнството да застане до силна жена - такава, каквато съм аз. Мъжът ми обаче не е този персонаж, който постоянно представят в медиите - богат и възрастен турчин. Интернационална съм, не обичам да говоря много за хората в живота ми, но вярвайте - и два живота да имах, нямаше да ми стигне времето да посетя всичките си приятели по цял свят.

- Каква е истината за парите в КТБ? Говори се, че сте имала на ваше име 116 милиона, които обаче реално не са били ваши, а на приятеля ви от Австралия. Вие сте оперирала с авоарите му, за да получавате по-висока лихва, но след фалита на банката сте гръмнали и двамата.

- Вижте, не обичам да говоря за пари, но искам да ви кажа, че винаги съм харчила собствените си пари. Тази история с КТБ не е вярна. Както много вложители, така и аз изгорях с пари. Получих си сумата до 100 000 евро, които са гарантирани от държавата, от останалото си вложение не съм получила и стотинка. За тях ще се боря чрез съда с адвокатите си. Не мога да споделя обаче колко пари съм имала. Месеци наред бях на жълтите на павета, без да се срамувам от нищо, и протестирах срещу грабителите. Никой друг от виповете обаче не излезе заедно с нас на улицата.

- Безкрайна тема за коментар са пластичните ви операции...

- Всички видяха, че нямам силикон. За мен възрастта няма значение, защото за мен времето отдавна е спряло. Аз и Лили Иванова обаче ще бъдем вечно млади, независимо дали това се харесва на някого или не. 50 килограма съм и изглеждам перфектно. Да, имам една пластична операция - извадила съм си плаващите ребра, заради което талията ми е 58 сантиметра.

- Чие дело е широко коментираната ви усмивка?

- Всичките ми зъби са направени от цирконий, това е диамантено покритие. Нямам протези и подобни глупости, които се изписаха. Зъбите ми са извадени и на тяхно място са имплантирани нови, това е американска тенденция, заимствана от холивудските звезди. Усмивката ми е коригирана в България, тъй като тук обичам да си харча парите. Зъбите ми са дело на личния ми зъболекар Леонид Николаев, а зъботехникът е Димитър.

- Засегнахте Люси Иларионов на тема „зъби"?

- Смея да кажа, че това шокира цяла България. Бива ли човек, който печели хиляди и има претенциите да е лицеприятен, та той няма зъби в устата - великият имитатор Иларионов. Навремето съм работела с него, снимахме 3 мои клипа, за които го възнаградих много щедро - това означава, че съм му дала да яде хляб, нали така? Само единият ми клип - „Завинаги до теб", при него струваше 16 000 лева, смятайте какви пари съм му наляла. Въпросният режисьор, който не е никакъв режисьор, а един имитатор, той сам ми каза да гледам американски клипове и той ще ми направи подобни. В крайна сметка сама си бях сценарист и режисьор, той бе оператор и монтажист.

За въпросния клип бях първата фолк певица, която снима в резиденция „Лозенец", и подписах договор година след това никой да не прави видеоклип там. Познайте какво стана? Мина година и Люси заведе поредната чалга звезда, за да й прави клипа там. Той ми окраде идеите, тъй като съм проводник на нови неща във фолка. Хареса ми идеите за клипове, хареса ми скъпата кола, хареса ми мезонета от 300 квадрата, обзаведен за 1 милион лева, а после дори и пари назаем ми поиска, които не му дадох, разбира се.

- На какъв етап е кариерата ви?

- Издадох последния си албум „Завинаги до теб" в края на 2006 година. Вече пея за удоволствие, кариерата си направих във времената, когато работих на пълен капацитет. Превърнах се в бутиков изпълнител. Вчера обаче гледах клипчета в интернет как Преслава пее в дискотека върху най-големия ми хит „Тук-там". Тя не ми е звъннала дори да й дам синбека на песента, а пее върху моя глас, което е изключително непрофесионално, а дори и подсъдно.

Никога не съм пяла песните на колегите си, защото имам достатъчно свои хитове. Радвам се, че Преслава пее песните ми, но истината е, че тя няма това право. Цяла България видя как в предаването всички ми целуваха ръка, така и трябва! Аз съм една от първите изпълнителки, които изтъкахме с труд червения килим, на който днес стъпват те.

- Песните ви бяха безспорни хитове през 90-те, но не смятате ли, че парчета като „Тук-там" и „Дайте парите, чиче" са лековати и несериозни?

- В поп-фолка няма други текстове освен лековати. Спазвам рамките на жанра, съобразявам се с параметрите на бранша. Не съм оперна певица, но вярвайте ми, ако ме поканят на Миланската скала, няма да пея поп-фолк.

- Напълно сериозни ли са намеренията ви да се включите в политиката?

- Аз съм артист, който има различни образи. Имам таланта и мога да си позволя да се правя на всякаква, нека хората да преценят дали това е сериозно.