Поп певецът Орлин Павлов е сред лицата, поканени на кастинг за водещ на детската „Евровизия”, научи „Монитор”.

Серийният победител в риалити формати вече представи БНТ в журито, избрало българския финалист в конкурса Габриела Йорданова.

Като фронтмен на „Каффе” той е и първият артист, защитил честта на страната ни на престижния форум през 2005 година. Дали Павлов ще блесне в смокинг на грандиозната сцена на 21 ноември в „Арена Армеец”, ще реши международният екип от EBU, помагащ на БНТ в организацията.

Ясно е обаче, че събитието ще бъде водено и от дама, а от „Сан Стефано” 29 вече са прослушали за позицията Поли Генова, Йоанна Драгнева и Нели Петкова. Крисия, Хасан и Ибрахим, чиято „Планета на децата” осигури домакинството на България, ще бъдат сред гвоздеите в програмата на спектакъла. Освен гореспоменатия хит детето чудо от Разград ще изпълни химна на форума Discover, както и дует с Винченцо Кантиело.

Тийнейджърът триумфира на миналогодишната „Евровизия” в Малта, но Италия се отказа от опцията да приюти конкурса и от EBU обърнаха поглед към страната ни като носител на второто място. Песента, която Габи Йорданова ще представи, е по текст на Ивайло Вълчев и музика на Евгени Димитров-Маестрото. Тя е записана миналата седмица и ще бъде представена съвсем скоро в ефир.

„Арена Армеец” е най-голямата зала, приютявала конкурса в 13-годишната му история. Размерът на сцената е почти 700 кв.м и ще бъде по-голяма от тази в бившата корабостроителница в Малта. За шоуто ще бъдат използвани над 400 движещи се светлини, както и LED стени и рингове, които ще направят спектакъла още по-внушителен.

Дизайнът на сцената бе представен за първи път в края на миналата седмица на среща в София, за която пристигнаха ръководителите на делегациите на страните участнички в тазгодишното издание на детската „Евровизия”.

Проектът за съоръжението е изработен от италианския дизайнер Клаудио Сантучи, а режисьор на спектакъла ще бъде Гордън Бонело. В работата по конкурса БНТ ще се довери на много млади и талантливи българи. Те ще бъдат ангажирани със създаването на статуетките за победителите и костюмите за шоуто. По време на концерта на сцената ще се изявят и още 200 български танцьори.

Общо 17 страни ще изпратят музикални посланици у нас, като своя дебют в състезанието правят Ирландия и Австралия. Останалите държави, които ще се присъединят към шоуто в „Арена Армеец”, са Албания, Армения, Беларус, България, Грузия, Италия, Македония, Малта, Черна гора, Русия, Сан Марино, Сърбия, Словения, Холандия и Украйна. Делегациите на всеки от изпълнителите ще пристигнат у нас на 14 ноември, седмица преди финала на конкурса, за да участват в редица промосъбития и генералната репетиция.