Участниците във "Фермата" решиха да заколят едно от яретата си, а Версамов се закани, че ще посегне на всеки, който нарани животното.

След като се справят успешно с поставените от стопанина на "Фермата" бай Георги задачи, участниците получиха разрешение да сложат на трапезата си и месо. Разбира се, както всичко, с което се хранят, така и то трябва да бъде осигурено от самите тях.

До този момент единствените животни, които състезателите са получили, са стадо кози, а в днешния епизод ще получат разрешение, освен да ползват млякото им, да хапнат и от месото им.



Разрешението за убиването на животното предизвика крайни емоции във всички участници. Най-гладни и приповдигнати от тази новина са жените начело с Моника, Янина и Мария, които цял ден мечтаят за препеченото бутче на домашния любимец. Според тях е наивно да се мисли, че месото, което продават в магазините, е от по-хуманно убити животни.

На другия полюс са Жоро и бившият затворник Варсамов, който още при влизането в предаването заяви, че към хората може и да не изпитва милост, но при вида на страдащо животно му "пада пердето и не знае какво прави".

В крайна сметка животното е убито и сготвено.